BRAZIL

Prošao "pakao" nakon što ga je Roma "otela" Barceloni

Roma je htjela, inzistirala, da potpišemo s jednim agentom i tu su nas prevarili, otkrio je otkrio je otac mladog veznjaka

Na kraju je uspio pobjeći. Arhiv

Avaz.ba

13.5.2020

Mladi brazilski fudbaler Žerson (Gerson - 22) koji je od 2016. do 2019. godine bio član Rome (na posudbi u Fiorentini bio 2018. i 2019.), otkrio je novinarima "pakao" koji je proživljavao dok je živio u Rimu. To je bio razlog zašto je jedva čekao, kako priznaje, povratak u Brazil.

Roma je htjela, inzistirala, da potpišemo s jednim agentom i tu su nas prevarili. Toliko su nas prevarili da nismo mogli iznajmiti kuću koju smo htjeli, već smo morali tri mjeseca živjeti u hotelu, otkrio je Markos Santos (Marcos), otac mladog veznjaka koji danas opet igra u Brazilu. Ovaj put u Flamengu...

Roma je 2016. godine za 16 miliona eura kupila tad 18-godišnjaka iz Fluminensea, iako je on ciljao Barcelonu. No, katalonski klub ponudio je samo osam miliona, pa je završio u Seriji A.

- Sve što smo htjeli raditi, makar i izabrati stan, kuću, gdje želimo živjeti, morali smo preko tog agenta. Tek kad se moj sin požalio Totiju, onda smo se preselili i to u njegov stan, dodao je Žersonov otac.

Na kraju se vratio kući.

- Hvala Bogu, na kraju smo uspjeli pobjeći! Evo sada se za njega raspituju Totenhem i Borusija, otkrio je tata Markos Santos.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.