BUNDESLIGA U susret nastavku sezone

Misimović iz Minhena za "Avaz": U Njemačkoj se mora igrati zbog novca

Vidjet ćemo da li je prerano za nastavak Bundeslige

Goran Šumar/Avaz.ba

Misimović: Možda je početak Bundeslige dobar znak i pokazatelj za druge evropske lige da krenu istim putem

Foto: Arhiv


Vršilac dužnosti tehničkog direktora naše fudbalske reprezentacije i savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Zvjezdan Misimović, koji nakon uspješne igračke karijere živi u Minhenu, smatra da trenutno ima bitnijih stvari od fudbala.

Problemi Drezdena

- Vidjet ćemo da li je prerano za nastavak Bundeslige. Drezden već ima problem i neće moći igrati prva dva kola nastavka, pošto imaju dva zaražena igrača i cijela ekipa je u karantinu, konstatuje Misimović za „Dnevni avaz“, te dodaje: 

  • Misimović s porodicom

    Misimović s porodicom

    Foto: Arhiv


- Vidjet ćemo da li će svi igrači u 1. Bundesligi ostati negativni do subote, ali bar po meni, trenutno ima bitnijih stvari od fudbala. Ali dobro, Bundesliga je – tako da kažem, velika kompanija i zavisi od tih TV prava, tako da jednostavno moraju nastaviti sezonu da ne bi došli u finansijske probleme.

Misimović ističe da igrači nisu rizična grupa.

- Mislim da za njih nastavak sezone u ovim okolnostima nije neki veliki problem, kazao je popularni Miske.

Nakon što smo ga podsjetili na izjavu Nevena Subotića (Union Berlin), koji je izjavio da se Bundesliga nastavlja prerano, te da igrači imaju strah od eventualne zaraze, Misimović dodaje:

- Ne znam, sa igračima s kojim sam ja pričao, niko mi nije rekao da ih je strah od zaraze. Bar ove igrače koje ja znam nije strah, pogotovo što oni – ponavljam, nisu u rizičnoj grupi.

Dobar znak

Neizbježna tema sa Misimovićem je naš državni tim.  

- Redovno smo na vezi... Također, dva puta sedmično imamo online treninge, a prije ili poslije njih možemo i razgovarati, prenosi Misimović, a za kraj je dodao:

- Možda je početak Bundeslige dobar znak i pokazatelj za druge evropske lige da krenu istim putem. Međutim, činjenica je i to da je zdravstveni sistem Njemačke ispred mnogih.

Otvorene sve radnje

Kroz korona-krizu lakše je bilo proći u Njemačkoj, nego, naprimjer, u BiH. 

- Mi nismo imali policijski sat, a također, mogli smo izaći iz kuće i trčati ili baviti se nekim individualnim sportom. Sada je sve OK - sve radnje su otvorene, rekao je Misimović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na