NJEMAČKA

Šalke pred bankrotom, krivac je i Sead Kolašinac

Nevjerovatno loša transfer politika

Kolašinac: I on otišao besplatno. Bundesliga

Avaz.ba

13.5.2020

U subotu će se nastaviti Budesliga. Borusija Dortmund u velikom derbiju dočekuje Šalke. Klub iz Gelzenkirhena ponajveći je njemački klub, po broju članova odmah uz Bajern i Borusiju. Ipak, s rivalima ne može se uporediti niti po rezultatima, niti po poslovanju. Dok Bajern i Borusija imaju i više nego dovoljne rezerve i za nekoliko kriza, Šalke se ozbiljno trese nakon dva mjeseca neaktivnosti.

Šalke je pred bankrotom, pišu Nijemci, zbog toga što su previše bili ovisni o TV pravima, ali i zbog loše transfer politike. Vjerovatno ne postoji klub na svijetu koji je više izgubio na potencijalnim odštetama. Manuel Nojer (Neuer), Leon Gorecka (Goretzka), Žoel Matip (Joel), Maks majer (Max Meyer) i Sead Kolašinac spadaju u igrače koji su kao perspektivni i vrlo traženi na tržištu otišli – potpuno besplatno, nakon što im je istekao ugovor, prisjećaju se Nijemci. 

Zanimljivo je da će rurski derbi u subutu braniti Aleksander Nobel (Alexander Nubel), golman koji će se od sljedeće sezone za nula eura pridružiti Bajernu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.