ENGLESKA

Čelsi za Pjanića ponudio Juventusu Sarijevog "nerođenog sina"

Ukoliko su tačne tvrdnje Di Marcija, da Frenk Lampard želi Pjanića koga danima povezuju sa Barcom, djeluje da bi Katalonci lako mogli da ostanu praznih šaka

Pjanić: Zvijezda ljetnog prijelaznog roka. Arhiv

Avaz.ba

14.5.2020

Saga oko Miralema Pjanića dobila je novu dimenziju, pošto su navodno u trku za njegov potpis ušli i Čelsi i PSG. I to sa ozbiljnom ponudom za trampu!  U cijeloj priči je "problem" i Mauricio Sari (Maurizio Sarri) koji iz Barcelone želi samo Artura Mela (Arthur), koji ne želi otići, pa se Italijan okrenuo alternativama iz Londona i Pariza. 

Pouzdani Đanluka Di Marcio (Gianluca Di Marzio) preneo je da Čelsi također zaintersovan za reprezentativca BiH i da je spreman ponuditi trampu Juventusu, gdje bi put Torina pošao - Žoržinjo (Jorginho). Nije tajna da je Žoržinjo veliki Sarijev miljenik, da su ga nerijetko nazivali i njegovim "nerođenim sinom", koji mu je bio ključ u Napoliju i da ga je Italijan poveo sa sobom i u London. 

Ipak, kako se Sari u Londonu zadržao samo godinu i prihvatio selidbu u Torino, bilo je samo pitanje momenta kada će pozvati i Žoržinja.  Ukoliko su tačne tvrdnje Di Marcija, da Frenk Lampard želi Pjanića koga danima povezuju sa Barcom, djeluje da bi Katalonci lako mogli da ostanu praznih šaka. 


Pjanić. Arhiv

Barca je možda na neki način i sama "kriva", jer nema igrača koji zadovoljava ukuse Sarija, osim Artura, koji je navodno i dalje nedodirljiv. S druge strane, to se ne može reći za Žoržinja u Čelsiju, i upravo je u tome ključ. Ni tu nije kraj, pošto je odjednom i PSG ponudio trampu Juventusu, a Parižani u zamenu za Pjanića nude Leandra Paredesa, koji je ipak najmanje zanimljiv Sariju od Žoržinja, prenose Sportske.net. 

Ne smemo ipak izuzeti činjenicu da igrač može da odbije da bude dio trampe, jer je Pjanić recimo već odbio PSG, postigao je dogovor sa Barcom oko četvorogodišnjeg ugovora, tako da ovo, kako nam je jučer rekao nh. menadžer Bekim Dino Pašalić, neće ići tako lako

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.