CRVENA ZVEZDA

Šakota: Hrvatski sindrom može zahvatiti i Srbiju

Igrači će odlaziti u sredine koje bolje plaćaju. Arhiv

Avaz.ba

14.5.2020

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota komentirao je trenutnu situaciju u sportu i koliko ga je pandemija koronavirusa zapravo pogodila.

- Situacija je nova, ali sličnu smo, barem ekonomski gledano, imali 2008. godine. Ta je svjetska ekonomska kriza žestoko pogodila sport, pa i vrhunsku košarku, a Grčka se od nje nikad nije oporavila, rekao je Šakota za za Sportski žurnal, te između ostalog dodao:  

S obzirom da će budžeti najvećeg broja klubova biti manji, igrači će odlaziti u sredine koje bolje plaćaju, recimo u Aziju, konkretno Japan i Kinu, što će donijeti pad kvalitete košarke u Evropi. Prirodno će države koje obiluju talentima njima popunjavati klupske sastave, ali za najvišu razinu natjecanja to nije dovoljno. Dobar je primjer Hrvatska koja ima puno talentiranih igrača, kao i NBA-ovaca, a nema momčad za najviši domet u europskim klupskim natjecanjima, pa i ABA ligi. Nažalost, taj sindrom može zadesiti i srpsku košarku, posebice ako će talenti na prvu ponudu odlaziti u inozemstvo, dodao je Šakota.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.