SERIJA A

Problemi oko nastavka prvenstva u Italiji, gotovo pola lige pred štrajkom

Sporan obavezujući protokol

Italija: Ni Inter nije zadovoljan. Arhiv

Piše: Avaz.ba

14.5.2020

Priča oko nastavka takmičenja u italijanskoj Seriji A dobija na zapletu pošto je "najmanje devet klubova" najavilo protest nezadovoljno stavkom u zdravstvenom protokolu koji je dogovoren sa predstavnicima tehničke komisije Vlade Italije.

Obavezujući protokol za sve pošto se vrate grupnim treninzima (18. maj), nalaže da svi klubovi stave u 15-dnevni karantin čitavu ekipu ako i samo jedan igrač bude pozitivan na testu za virus COVID-19, što je glavni i jedini kamen spoticanja i predmet velike rasprave dve strane.

Fudalski autoriteti u Italiji vjerovali su da mogu isposlovati "njemački model" na sastanku sa predstavnicima vlasti (ako postoji zaražen igrač, samo on ide u karantin), međutim taj prijedlog nije prošao, pa je sada situacija takva da većina klubova neće ni da počinje treninge - smatraju da je takav zdravstveni protokol besmislen.

Italijanski mediji prenose da je najmanje devet klubova najavilo protest i da neće početi treninge, zasad se zna da su to Inter, Milan, Napoli, Fiorentina, Kaljari, Verona, Atalanta, Sampdorija i Đenova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.