ELITNI RANG Nakon 66 dana

Vrhunski fudbal se vratio: Bundesliga se danas nastavlja

Nogometaše 12 njemačkih prvoligaša pratit će milijardu ljudi

Avaz.ba
16.05.2020 08:21

Utakmice u 15:30 sati

Foto: AFP

Vrhunski nogomet se vratio, a prva od najjačih evropskih liga koja kreće jeste njemačka Bundesliga. Prvenstvo koje je poznato po sjajnim utakmicama, ogromnom broju golova, preokretima… prvo će se nastaviti nakon pauze zbog pandemije koronavirusa. 

Kada danas od 15:30 sati na terene (u specijalnim uvjetima i bez publike na stadionima) u Dortmundu, Dizeldorfu, Lajpcigu, Frankfurtu… istrče nogometaši 12 njemačkih prvoligaša u njih će putem malih ekrana biti uprte oči cijelog svijeta. 

- Kako će ovog vikenda naša liga biti jedino sportsko takmičenje koje se prenosi na TV, procjenjujemo da će mečeve Bundeslige gledati ukupno preko milijardu ljudi - prognozira Karl-Hajnc Rumenige, generalni direktor minhenskog Bajerna.

  • Bavarski gigant vodi kolo u Njemačkoj posle 25 odigranih kola
    Bavarski gigant vodi kolo u Njemačkoj posle 25 odigranih kola Foto: AFP

Baš bavarski gigant i vodi kolo u Njemačkoj posle 25 odigranih kola. Ima 55 bodova, a prate ga Dortmund sa 51 i RB Lajpcig sa 50 bodova. Ova tri tima voditće borbu za titulu, saglasni su skoro svi, iako, Menhengladbah ima 49, a Leverkuzen 47 bodova…

Duga i neočekivana pauza donijet će dodatnu dozu neizvjesnosti u Bundesligu jer je veliko pitanje kako se ko snašao, da li su igrači poštovali preporuke za treninge u kućnim uvjetima, ko će od njih i koliko spreman izaći na teren.

Komentari

NA VRH