ŠVICARSKA

UEFA pojasnila Čeferinovu izjavu o prekinutim ligama

Čeferin. Arhiv

Avaz.ba

16.5.2020

Unija evropskih fudbalska asocijacija (UEFA) oglasila se povodom intervjua predsjednika te organizacije Aleksandera Čeferina, u kojem je, između ostalog, govorio i o tome na koji način će prekidanje prvenstava u pojedinim državama utjecati na njihov nastup u evropskim klupskim takmičenjima naredne sezone.

Kako se navodi, pojedini mediji nisu precizno prenijeli Čeferinove riječi o tome šta će se dogoditi sa klubovima koji su prema stanju na tabeli u trenutku prekida prvenstva u njihovoj zemlji izborili plasman u evropska takmičenja naredne sezone.

Što se tiče načina na koji su iznijeti pojedini citati Aleksandra Čeferina u intervjuu za "Bein", UEFA želi da razjasni da je predsjednik Čeferin rekao da će klubovi iz liga koje su suspendovane ove sezone i dalje igrati kvalifikacione runde evropskih kupova za sljedeću sezonu i moraju biti spremni na to, prema trenutnom stanju na tabeli u njihovom šampionatu. On nije spomenuo, niti nagovijestio bilo kakvu promjenu kada je riječ o listi učesnika takmičenja pod okriljem UEFA“, piše na Twitteru UEFA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.