SKANDAL

Navijači FK Radnik: Drugi put smo se ogriješili o Petrovića

Kao dokazan sportski radnik, nije zaslužio da mu se dogodi ovakava neprijatnost

Petrović: Napadnut na Gradskom stadionu. Arhiv

Piše: Avaz.ba

17.5.2020

Nakon sinoćnjeg napada na šefa stručnog štaba Radnika Slavka Petrovića oglasili su se navijači kluba iz Bijeljine.

- Kao navijači FK Radnik, želimo da izrazimo podršku našem treneru, gospodinu Slavku Petroviću, piše u saopćenje navijača radnika koje prenosimo u cijelosti. 

- Poslije saznanja da je gospodin Petrović fizički napadnut i da mu je prijećeno vatrenim oružijem na Gradskom stadionu u Bijeljini, a sve iz razloga što se gospodin Petrović ponašao savjesno, odgovorno i domaćinski na pomenutom sportskom objektu, a gdje po radnom pozivu i pripada. Nažalost, ovo je drugi put, da smo se kao sredina u kojoj živimo, ogriješili od gospodina Petrovića. Kao dokazan sportski radnik, nije zaslužio da mu se dogodi ovakava neprijatnost. 

Pod njegovim vodstvom ostvaren je prvi izlazak našeg kluba u evropska takmičenja i osvojena je jedina titula u Kupu BiH. Do pojave Covid-19 virusne infekcije, FK Radnik nije nikad zatvarao kapije za sportske rekreativce na Gradskom stadionu. Iako polaže ekskluzivno pravo na korištenje i upravljanje stadionom. Mnogi naši sugrađani su koristili, atletsku stazu i pomoćne terene za svoje fizičke aktivnosti. Sugerisano je raznima, da ne koriste glavni teren, obzirom da je isti rekonstruisan i da zaposleni ulažu sredstva, vrijeme i trud za održavanje istog.

Očigledno da to nekima nije dovoljno i da žele pokazati kako su iznad zakona. Najoštrije osuđujemo napad na gospodina Petrovića i apelujemo na nadležne organe izvršne i sudske vlasti, da ovaj slučaj privedu pravdi. Čika Slavko, uz Vas smo, navodi se u saopćenju navijača FK Radnik Bijeljina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.