2.BUNDESLIGA

HSV i Arminija ostali bez bodova u sudijskoj nadoknadi

U 7. minuti sudijske nadoknade dosuđen je penal za Veen koji je u realizovao Tietc

Slavlje HSV pokvario je Nilsen svojim drugim golom. Screenshot

Piše: Avaz.ba

17.5.2020

Danas su odigrane još četiri utakmice 26. kola 2. Bundeslige. Rezultati: Bilefeld – Osnabrik 1:1, G. Firth – HSV 2:2, St. Pauli – Nirnberg 1:0, Veen – Štutgart 2:1. 

U najzanimljivijem meču HSV je remizirao sa G. Firtom 2:2. Domaćin je poveo preko Nilseana (Nielsen) u 35. minuti, ali je vrlo brzo došlo do preokreta. Pohjanpalo je poravnao u 41. minuti na 1:1, a preokret bivšem evropskom prvaku donio je Dudziak u 48. minuti. Kada se činilo da će gosti stići do značajne pobjede, Nilsen je drugim golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade postavio konačnih 2:2. 

HSV se ipak probio na drugo mjesto koje direktno vodi u Bundesligu, s obzirom na to da je Štutgart poražen na gostovanju kod Veena - 2:1. Domaći su poveli golom Šaflera (Schafflera) u 50. minuti, a Švabama je šest minuta prije kraja izjednačenje donio Gonzales. Međutim, u 7. minuti sudijske nadoknade dosuđen je penal za Veen koji je u realizovao Tietc (Tietz). 

Vodeća Arminija kiks je na svom terenu protiv Osnabrika - 1:1. Kloz (Klos) je iz penala u 17. minuti doveo tim iz Bilefelda u vodstvo, ali je Alvarez u 4. minuti sudijske nadoknade šokirao domaće.

Duel St. Pauli - Nirnberg odlučio je gol Džekereš (Gyokeresa) u 84. minuti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.