ENGLESKA

Stiv Brus: Većina trenera dijeli istu zabrinutost

Potrebna nam je dovoljna priprema da igrači budu u formi, a ako toga ne bude, srušit će se kao kula od karata

Brus: Ne vidim kako bismo mogli početi igrati utakmice prije kraja juna. Premierleague.com

Avaz.ba

17.5.2020

Menadžer Njukastla Stiv Brus (Steve Bruce) predložio je danas da se Premieršip nastavi krajem juna kako bi igrači imali dovoljno vremena da se vrate u optimalnu formu.

Većina trenera dijeli istu zabrinutost. Potrebno nam je najmanje šest sedmica. Ne vidim kako bismo mogli početi igrati utakmice prije kraja juna, izjavio je Brus za "Sunday Telegraph". 

Vlada Velike Britanije je najavila nastavak prvenstva bez gledalaca od 1. juna. Vodstvo Premieršipa sada traži najbolje rješenje kako između početka juna i kraja jula odigrati 92 utakmice, koliko ih je ostalo do kraja prvenstva prekinutog zbog pandemije koronavirusa.

Treba se podsjetiti da su igrači imali osam sedmica pauze i to je vjerojatno najduža pauza koju su u svojoj karijeri imali neki od igrača. Ako napravimo predsezonu, imali bismo šest sedmica i vjerojatno šest prijateljskih utakmica kako bi igrači bili spremni za prvi prvenstveni meč. Potrebna nam je dovoljna priprema da igrači budu u formi, a ako toga ne bude, srušit će se kao kula od karata, opominje Brus.

Engleski klubovi sutra imaju sastanak na kojem bi trebali usvojili sanitarni protokol koji će omogućiti nastavak treninga od utorka, uz poštivanje svih zdravstvenih mjera fizičkog distanciranja u jednoj od najteže pogođenih zemalja u Evropi u kojoj je od koronavirusa preminulo skoro 35.000 ljudi. 

Rizik od zaraze manji je u nogometu, s obzirom na stroge mjere koje su donesene kako bi se zaštitili nogometaši. S mjerama koje su na snazi vjerojatno je veći rizik prilikom odlaska u trgovinu ili na benzinsku pumpu. I imamo sreće, možemo se testirati svaka tri dana, ironično je zaključio  trener Svraka

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.