TURSKA

Ozdemir: Možda ćemo u julu odigrati utakmice s navijačima

Naš glavni cilj je završiti sezonu, inače će biti problema

Do kraja turskog prvenstva ostalo je još osam kola. Arhiv

Avaz.ba

18.5.2020

Fudbalsko prvenstvo Turske trebalo bi biti nastavljeno 12. juna bez gledalaca na tribinama. No, predsjednik Fudbalskog saveza Turske Nihat Ozdemir se nada da bi se navijači mogli vratiti na stadione već u julu!

– Naš glavni cilj je završiti sezonu, inače će biti problema, rekao je Ozdemir za turske medije, te dodao:

– Planiramo za početak igrati bez navijača, ali ako sve bude u redu, možda ćemo u julu odigrati utakmice s navijačima.

Turska je bila jedna od posljednjih evropskih država koja je zaustavila sportska takmičenja, a dio klubova smatra kako je sredina juna “pogrešan datum za povratak”.

– Liga je suspendirana kad je bilo samo nekoliko slučajeva pozitivnih na koronavirus, a sada se žele nastaviti takmičenje s hiljadama zaraženih. Ne mogu razumjeti zašto, kazao je trener Sivaspora Riza Čalimbaj (Calimbay). 

Prije nekoliko dana iz Bešiktaša je objavljeno da je kod osam osoba iz kluba otkriven koronavirus. Drugoligaš Erzurumspor, također, našeg Ibrahima Šehića objavio je u prošlu srijedu da je zabilježio 11 slučajeva novog koronavirusa, uključujući četvoricu igrača. 

Inače, u Turskoj je prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije zabilježeno oko 150.000 slučajeva koronavirusa, a više od 4.000 osoba je preminulo... 

Do kraja turskog prvenstva ostalo je još osam kola. Na vrhu su Trabzonspor i Bašakšehir sa po 53 boda, Galatasaraj je trećeplasirani sa 50 bodova, dok je četvrti Sivaspor s 49.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.