BUNDESLIGA

Enver Marić za "Avaz": Ibiševiću godine ne mogu ništa

Marić: Hoće li Ibišević ostati u Berlinu. Arhiv

Piše: Avaz.ba

19.5.2020

Legendarni Mostarac Enver Marić (72) s posebnom pažnjom je u subotu odgledao subotnji duel Hofenhajm – Herta 0:3, s obzirom na to da je u klubu iz Berlina završio blistavu sportsku karijeru i ostao živjeti u glavnom gradu Njemačke.


Atmosfera i novac

- Dobra utakmica, gledao sam je na TV-u, rekao je Marić u razgovoru za „Dnevni avaz“. 

Kako Vam izgleda utakmica bez navijača? 

- Šta ćeš, navikneš se na sve. 

Ipak, nije to to, fudbal se igra zbog navijača.

- Ne znam, nije to ta fudbalska atmosfera, ali šta je tu je, lova je u pitanju. To je to.

Naš as Vedad Ibišević ponovo se vratio u tim i postigao važan, drugi gol za Hertu...




Ibišević nakon gola u Sineshajmu. Agencije

- Odlično je odigrao i što je najvažnije, postigao je i gol. Lako mu je kad zna igrati. Vidiš kako je to, ovdje su svi novinari prije utakmice najavljivali drugi sastav Herte, a novi trener Herte (Bruno Labadija – op.a.) je u tim stavio pet novih igrača. To je do trenera, znači ima svoje: Vidi sve i zna svoj posao. Inače, Labadija je jedna simpatična osoba koja je dugo igrala u Bundesligi, a također, već dugo je i trener. Drago mi je što je dobro startao, jer uvijek je jako važno pobijediti u prvoj utakmici. I to u gostima.

Dobar igrač

Ibiševiću 30 juna ističe ugovor sa Hertom. Hoće li mu klub iz Berlina ponuditi novi? 

- Ne znam tačno ili definitivno, mogu vam samo reći pretpostavku: Ako je suditi po dosadašnjim kuloarskim pričama, onda neće produžiti ugovor. U Herti se kao oslanjaju na mlađe igrače. Međutim, Vedo je ponovo u subotu potvrdio svoju klasu. Šta ćeš, godine mu ne mogu ništa. Inače, ovdje ga cijene. Dobar je i igrač i momak. Vjerujem da će nastaviti sa ovakvim igrama i tako natjerati čelnike kluba da ga i nakon ove sezone ostave u kadru. Najvažnije je da daje golove, a to mu je i posao...

Kako vidite rasplet na vrhu Bundeslige? 

- Bajern ima plus četiri, a za dva kola gostuje u Dortmundu. Ta utakmica može učiniti prvenstvo zanimljivijim, ali ne mora značiti da će biti tako. Ovdje se nikad ne zna rezultat unaprijed, vidjeli ste kako je sada Lajpcig kiksao protiv Frajburga. Ali, zna se ko je prvi. Već godinama je u konkurenciji dva-tri kluba, ali Bajern je uvijek iznad njih. U nedjelju su pobijedili hodajući Union ovdje u Berlinu. Jednostavno, imaju veliki izbor kvalitetnih igrača. Koga god od njih staviš u tim, dobar je izbor.

Zdravstveni bilten

Narušenog zdravlja, ali i dalje bistrog uma, Marić u svom stilu kaže: 

- Nisam dobro kao ti, ali dobro sad... Dobro je, trudim se i držim pod kontrolom. Pomalo i izađem iz kuće, ali sve manje – nigdje nikoga nema. Također, u zadnje vrijeme je ovdje i prohladno, ima i vjetra, pa se malo i čuvam. No, planirao sam da ove sedmice odem malo do Hertinog kampa i(li) prostorija, prenosi Marić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.