ŠPANIJA

Real i(li) Čelsi kradu Barceloni najvećeg talenta

U Barceloni vlada velika neizvjesnost. Izbori su pred vratima i niko nije siguran, komentirao je Baroš

Na meti najvećih evropskih klubova. Agencije

Avaz.ba

20.5.2020

Havijar Mbujamba (Xavier Mbuyamba) ime je 18-godišnjeg stopera Barcelone i jednog od najvećih talenata katalonskog velikana kojeg bi navodno u svoje redove mogao ''oteti'' Real Madrid. Mbujamba je u Barcelonu stigao prošlog ljeta iz MVV Mastrihta, a mnogi ga već sada uspoređuju s Van Dajkom (Virgil van Dijk), najboljim braničem današnjice. 

- Skoro svi najveći klubovi u Evropi raspitivali su se za Havijara. Među njima je i Real Madrid, a tu su i Juventus i Inter, kao i drugi vrhunski klubovi iz Njemačke i Engleske - rekao je igračev agent Karlos Baroš (Carlos Barros).

Španski mediji navode kako evropski velikani stoje u redu kako bi iskoristili lošu finansijsku situaciju u Barceloni koja se nalazi u haotičnom stanju. Naime, igračima su primanja smanjena i do 70 posto, bilježi se golemi pad prihoda, a predsjednički su izbori pred vratima.

- U Barceloni vlada velika neizvjesnost. Izbori su pred vratima i niko nije siguran. Moguće je čak da će i Ansua Fatija poslati na posudbu, zašto bi iko pomislio da je siguran - komentirao je Baroš.

Ipak, izdvojio je jedan klub koji se po njemu dosad činio najkonkretniji s ponudom. 

- Čelsi je imao fantastičnu prezentaciju i tamo vlada jedinstvena atmosfera - zaključio je Baroš, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.