IZ DRUGOG UGLA Treće poluvrijeme

Kapelo: Ronaldo je stalno tulumario i radio stvari koje nije trebao

Jednom prilikom mi je prišao Rud van Nistelroj i rekao 'treneru, svlačionica smrdi po alkoholu'

Avaz.ba
20.05.2020 13:49

Kapelo: Ronaldo je bio najveći talent kojeg sam imao priliku trenirati.

Foto: Arhiv

Jedan od najboljih trenera na svijetu Fabio Kapelo (Capello) izjavio je da mu niko u karijeri nije stvorio toliko problema kao legendarni brazilski napadač Ronaldo. Dvojac je zajedno sarađivao pola godine u Real Madridu, a Ronaldo je italijanskom strategu stvarao probleme na način da se volio provoditi i ponekad i pijan dolaziti na treninge.

Tako barem kaže Kapello koji je u sezoni 2006./2007. osvojio naslov pravaka u Španij, ali bez obzira na situacije koje je imao s Ronaldom kaže kako je on za njega bio najtalentiraniji nogometaš kojeg je ikada trenirao. 

- On je bio najveći talent kojeg sam imao priliku trenirati. Ipak, u istom trenutku je bio i nogometaš s kojim sam imao najviše problema u svlačionici. Stalno je tulumario i radio stvari koje nije trebao. Jednom prilikom mi je prišao Rud van Nistelroj i rekao 'treneru, svlačionica smrdi po alkoholu', kazao je Kapelo u razgovoru za "Sky Sports".

  • Ronaldo
    Ronaldo Foto: Arhiv

Italijan tvrdi kako Real krenuo nizati pobjede kada je Ronaldo otišao u Milan.

- Ronaldo je otišao u Milan i mi smo počeli pobjeđivati. Ipak, ako samo govorimo o najtalentiranijem nogometašu ikad, to je bez ikakve dvojbe bio on, konstatuje Kapelo.

Ronaldo je dres Real Madrida nosio od 2002. do 2007. godine i u tom periodu je postigao 104 gola u 177 nastupa.

Komentari

NA VRH