ŠPANIJA

Baskija u suzama: Emotivna poruka na oproštaju

Slijedi operativni zahvat

Aduriz: Napustio fudbal. Twitter

Avaz.ba

20.5.2020

Arik Aduriz (Aric) sa 39 godina potvrdio je da je završio karijeru i da neće biti tu kada Primera bude nastavljena. Baskija je u suzama, fudbal je napustio toliko voljeni igrač Atletik Bilbaa, kluba sa izuzetno vatrenim i privrženim navijačima.

U emotivnom obraćanju javnosti, Aduriz je na društvenim mrežama podijelio svoju sliku iz djetinjstva, i uz nju dirljivu poruku, koja će dotaći sve njegove poštovaoce. Čovjek je igrao 12 godina za Bilbao, u tri navrata. 

- Došao je trenutak. Mnogo puta rekao sam da će fudbal prije napustiti tebe nego što ti napustiš fudbal. Jučer su mi doktori rekli da moram da idem kod hirurga, prije ili kasnije, da bi mi operisao kuk i da bih mogao da nastavim uobičajen život koliko god je moguće normalno. Nažalost, moje tijelo je reklo da je dosta. Ne mogu da pomognem saigračima onako kako bih volio, niti onako kako zaslužuju. 

Nažalost prolazimo kroz mnogo težu i bolniju situaciju, pandemija koju trpimo ostavila nam je veliku štetu i morat ćemo da nastavimo da se borimo, zajedno. Zbog toga ne želim da brinete zbog mene, ovo je samo anegdota. Bit će vremena da se oprostimo. I da, došlo je vrijeme za rastanak i na ovaj način se završava moj put - nezaboravan i čudesan, od početka do kraja. Hvala vam, svim srcem, napisao je Aduriz.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.