DOGAĐAJI

Kada su mu javili da mu je umro otac, bacio je telefon i počeo vrištati

Kapiten Intera smatra velikim porazom, to što mu nije uspio pomoći

Zaneti i Adriano. Inter

Piše: Avaz.ba

20.5.2020

Dugogodišnji kapiten Intera iz MIlana Havijer Zaneti (Javier Zanetti) govorio je o nekadašnjem saigraču Adrianu. Kako kaže, najviše mu je najviše krivo što mu nije uspio pomoći.

- Kada je dao gol Realu u prijateljskoj utakmici, rekao sam sebi da je on novi Ronaldo. Ali, dolazio je iz favela i to me plašilo, jer sam vidio koliko je opasno tamo. Kada postanete bogati, a prethodno niste imali ništa, sve postane podmuklo, rekao je Zaneti.

zaneti kao okidaš da pad Adriana vidi smrt njegovog oca.

Kada je Adrijano dobio poziv u kojem mu je rečeno da mu je umro otac, bili smo u sobi. Bacio je telefon i počeo da vrišti. I danas mi je loše kada se toga sjetim. Od toga dana smo Masimo Morati (bivši predsjednik Intera) i ja na njega gledali kao na mlađeg brata. Nastavio je da igra, pogađa i golove posvećuje ocu, ali nakon tog poziva ništa nije bilo isto. Nismo uspjeli da ga izvučemo iz depresije. To je moj najveći poraz, osjećao sam se nemoćno, dodao je Zaneti. 

O Adrianu se poslije završetka karijere mnogo toga pisalo, ali ponajčešće da se vratio tamo odakle je sve krenulo i da novca više nema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.