ENGLESKA

Kapiten Aston Vile kupio psa čuvara za 28.000 eura

Prošle sedmice dvojica su muškaraca provalila u Alijevu kuću u Barnetu u kojoj je bio on, njegova djevojka te brat hari (Harry)sa svojom djevojkomi još jedan prijatelj

Griliš. Arhiv

Avaz.ba

21.5.2020

Nakon što je veznjak Totenhama Dele Ali (Alli) opljačkan u svom domu, kapetan Aston Vile Džek Griliš (Jack Grealish) kupio je psa čuvara vrijednog 28.000 eura. Kapetan Aston Ville je kupio posebno dresiranog belgijskog ovčara kako mu se ne bi dogodilo isto što i Dele Aliju koji je opljačkan u svom domu. 

Prošle sedmice dvojica su muškaraca provalila u Alijevu kuću u Barnetu u kojoj je bio on, njegova djevojka te brat hari (Harry)sa svojom djevojkomi još jedan prijatelj. Uz prijetnju oružjem uzeli su nakit i satove vrijedne stotine hiljada funti, a onda pobjegli. 

Grealish je svog posebno obučenog kućnog ljubimca nabavio preko jedne zaštitarske tvrtke i njegovu sliku odmah objavio na društvenim mrežama kao upozorenje mogućim provalnicima.  Prema pisanju engleskih novina brojni igrači Premier lige sada ulažu u posebno obučene pse kako bi se osigurali da ne prođu kroz slično iskušenje. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.