FK SARAJEVO U susret ljetnom prijelaznom roku

Desetorici igrača istječu ugovori

To su: golman Elvis Džafić, stoperi Darko Lazić, Hrvoje Miličević, Besim Šerbečić i Amer Dupovac, te veznjaci Aladin Šišič, Mirko Oremuš, Nebojša Gavrić, Zinedin Mustedanagić i Ivan Jukić

Avaz.ba

Kako će u narednoj sezoni izgledati bordo tim

Foto: Arhiv


U očekivanju konačne odluke Nogometnog saveza BiH o nastavku premijerligaške sezone, koja će najvjerovatnije na Koševo donijeti sedmu titulu prvaka (1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019), koordinator za sport i šef stručnog štaba FK Sarajevo, Emir Hadžić i Vinko Marinović, već su počeli rješavati igračku križaljku za novu sezonu.

Igračka križaljka

Naime, desetorica igrača Sarajeva imaju ugovore do kraja ove sezone. To su: golman Elvis Džafić, stoperi Darko Lazić, Hrvoje Miličević, Besim Šerbečić i Amer Dupovac, te veznjaci Aladin Šišič, Mirko Oremuš, Nebojša Gavrić, Zinedin Mustedanagić i Ivan Jukić. 

Jukiću i Miličeviću su zimus došli na Koševo, tako da u svojim ugovorima imaju i opciju produženja, Šerbečić i Zinedin Mustedanagić su na posudbi u FK Sarajevo, dok struka više ne računa na Šišića i Lazića, koji nije zimus htio produžiti ugovor.

„Rupu“ u zadnjoj liniji najvjerovatnije će zatvoriti Anel Hadžić (Fehervar), koji je od zimus u kontaktu sa čelnicima kluba s Koševa, a za očekivat je da će ugovor produžiti Dupovac, te da će se pokušati zadržati Šerbečić i Miličević. Isto važi i za Oremuša, Gavrića, Mustedanagića i Jukića.

  • Miličević i Dupovac

    Miličević i Dupovac

    Foto: Arhiv


Naredna sezona

Inače, većina ostalih igrača aktuelnog prvaka i lidera bh. elite pod ugovorima su do 30. juna 2021. godine. To su golman Belmin Dizdarević i Matej Marković, defanzivac Hamza Bešić i Numan Kurdić, bočni igrači Anel Hebibović, Dušan Hodžić i Selmir Pidro, veznjaci Amar Jašarević, Amar Sabljica, Armin Imamović, Đani Salčin, Amar Rahmanović, Slobodan Milanović i Tino Sven Sušić, te napadači Brazilac Najtan (Nathan Crepaldi da Cruz), Kenan Dervišagić, Mersudin Ahmetović, Benjamin Tatar, Krste Velkoski, Haris Handžić i Ahmed Hasanović. 

S druge strane, golman Vladan Kovačević je pod ugovorom do 30. juna 2024. godine, kao i veznjak Andrej Đokanović, a defanzivac Halid Šabanović do 30. juna 2022.

Više o temi FK Sarajevo

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na