BUNDESLIGA

Darko Todorović za "Avaz" otkrio kako je igrati utakmice u Njemačkoj za vrijeme korone

U Cvajti svako svakoga može pobijediti. Moramo se prilagoditi ovoj situaciji, kaže bh. internacionalac

Todorović: Štutgart ima kvalitet i za Bundesligu. Arhiv

Piše: Avaz.ba

23.5.2020

Holštain Kil našeg reprezentativca Darka Todorovića u nedjelju dočekuje trećeplasirani Štutgart, koji je uz drugoplasirani HSV-e i lidera Arminiju Bilefeld glavni kandidat za povratak u Bundesligu.

Klub iz Hamburga i Švabe, podsjetimo, imaju isti broj bodova, a Arminija je na plus sedam, s tim što prva dva tima idu direktno u Bundesligu, a trećeplasirani u razigravanje...


Sanirao povredu

- Štutgart je jako dobra ekipa koja ima dosta kvalitetnih individualaca koji uvijek mogu napraviti prevagu. Ali vjerujte, u Cvajti svako svakoga može pobijediti, rekao je Todorović u razgovoru za „Dnevni avaz“ te dodao: 

- Prošle godine mi smo njih pobijedili u Štutgartu, gdje smo pružili jako dobru partiju. Međutim, u nedjelju će nam biti jako teško, jer oni imaju kvalitet i za Bundesligu. Mislim da će neko teško ugroziti plasman prve tri ekipe, a u sredini tabele je sve moguće. Razlike su male, tako da niko nije miran.

Zašto niste igrali u prošlom kolu? 

- Dva dana prije utakmice u Regenzburgu (2:2 – op.a.) na treningu sam izvrnuo skočni zglob. Kasnije sam imao malo problema, bolove i slično, mada ove sedmice treniram normalno.

Hoćete li biti u timu protiv Štutgarta?

Demirović i Todorović. Arhiv

- Nadam se... Povreda nije bila opasna, ali eto, mislio sam da je bilo bolje da malo odmorim, dan-dva, kako ništa ne bih rizikovao. Trebao bih biti i u kadru i u timu, premda nam se oporavio desni bek (Fil Nojman - Phil Neumann – op. a.) koji je prije stalno igrao.

Kako Vam izgledaju utakmice bez publike i specifični uslovi za pripremu utakmice? 

- Sigurno da je jako čudno. Ipak, nije to ta utakmica kao pred punim tribinama, tako razmišljaju i moji saigrači. Ali jednostavno, došlo je takvo vrijeme. Moramo se tome prilagoditi te i u ovim uvjetima dati sve od sebe. Znamo da nas brojni navijači gledaju na TV-u. Naprimjer, naš prethodni duel u Štutgartu je gledalo oko 40 hiljada gledalaca..


Otići ili ostati

Kakvi su Vaši planovi? Jesu li vezani za Njemačku, Austriju ili neku drugu državu? 

- Pod ugovorom sam sa Salcburgom i u dogovoru sa njima, poslije ove sezone se vraćam u Austriju. Vidjet ćemo šta i kako dalje, jer su oni prošle godine doveli desnog beka iz Ajaksa kojeg su platili 5 miliona eura.

Zbog toga sam i otišao na posudbu, jer sam htio da igram i napunim se utakmicama. Ovdje to nisam uspio, a to mi je jako bitno – najbitnije od svega, i nadam se da ću naljeto napraviti pravi potez. Jednostavno, želim igrati, tako da bi najbolje bilo da opet odem negdje, ali gdje ću igrati, pa tek onda da se vratim u Salcburg. Vidjet ćemo, možda ipak i ostanem u Salcburgu.

I ovo će proći

Je li bundesligaške igrače strah zaraze koronavirusom? 

- Sve je to ovdje, ponavljam, dosta čudno. Naprimjer, prošle sedmice smo bili u karantinu sedam dana, tako da saigrači koji imaju porodicu ne mogu nikoga da vide od njih. Također, sada nam čelnici kluba ne daju da izlazimo iz kuća, da šetamo gradom... Sve to nam je svima čudno, ali nije teško samo nama, korona-kriza je napravila probleme u cijelom svijetu. Naravno, i ovo će proći.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.