ENGLESKA Kako nemaju problema s finansijama

Gotovo nevjerovatna cifra, objavljeno koliko je dužan Mančester junajted

Dug će zbog koronavirusa biti i veći

Avaz.ba

Mančester: Nedostaje novac i od domaćih utakmica

Foto: Arhiv


Važe za jedan od najbogatijih klubova na planeti, nemaju problema s velikim transferima, a ipak su dužni iznos od kojeg se vrti u glavi. Engleski mediji su objavili precizne brojeve kolika su dugovanja Mančester junajteda, a cifra je nevjerovatnih 479 miliona eura.

Velike zasluge za to ima i nedavni transfer Brune Fernandeša (Ferbnandes), za kojeg je Mančester junajted u januaru izdvojio 55.000.000 eura. "Guardian" i drugi mediji na Ostrvu pišu da će pandemija koronavirusa još više utjecati na dugovanja Junajteda. Očekuje se da će dugovanja kluba iznositi između 625 i 650 miliona eura.

Mančester junajted je poznat kao jedan od klubova koji odlično posluje na marketinškom planu i ti prihodi jesu povećani, ali su dugovanja porasla jer klub nema prihoda od emitiranja utakmica, ali i prihoda od odigravanja susreta na "Old Trafordu".

Ipak, ovo za Mančester junajted ništa nije čudno, pošto je klub u dugovima praktično otkad ih je 2005. godine kupila porodica Glejzer (Glazer). Dug se servisira, tako što se novi stvara. Poznata priča.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na