BUNDESLIGA

Igra se najjači svjetski derbi, meč koji može riješiti pitanje šampiona

Žuto-crni od ranije neće moći računati na Marka Rojsa, dok za Bajern neće igrati od ranije povrijeđeni Felipe Kutinjo kojem se danas pridružio Tijago Alkantara

Mrtva trku između dva najjača njemačka kluba. AFP

Avaz.ba

26.5.2020

Jedino su Nijemci nastavili sezonu od svih najjačih evropskih liga, pa se može reći da je derbi Bundselige između Borusije Dortmund i Bajerna trenutno najjači nogometni  derbi na svijetu.

Utakmica se igra danas u Dortmundu s početkom od 18:30 sati, a taj bi susret mogao odrediti puno toga u Bundesligi. Naime, Bajern je vodeći s četiri boda prednosti ispred žuto-crnih i pobjedi li, imat će sedam naizgled nedostižnih bodova prednosti.

Ali, ako Borusija uzme sva tri boda, nastavak Bundeslige ponudit će mrtvu trku između dva najjača njemačka kluba.

Svjestan važnosti susreta je i napadač Bavaraca Tomas Miller.

Susret počinje u 18:30 sati. AFP

- Za nas je ovo odlučujuća sedmica. Radujemo se utorku. Nadam se da ćemo sve ono pokazati što nas čini jakim i da ćemo s osmehom napustiti Dortmundov stadion - kazao je Miler.

Nažalost, kako se i očekivalo, prevelika pauza i nedostatak pravih priprema ostavilo je traga na igrače pa će obje ekipe u Der Klassikeru nastupiti oslabljeni.

Žuto-crni od ranije neće moći računati na Marka Rojsa, dok za Bajern neće igrati od ranije povrijeđeni Felipe Kutinjo kojem se danas pridružio Tijago Alkantara.

Bundesliga 28. kolo:

Borusija Dortmund - Bajern Minhen 18.30

Bajer Leverkuzen - Volsburg 20.30

Ajntraht Frankfurt - Frajburg 20.30

Verder Bremen - Borusija Menhengladbah 20.30

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.