PREMIJER LIGA BIH

Željezničar trenira na Grbavici

U taboru Željezničara smatraju da posljednje odluke kriznih štabova oba entiteta olakšavaju odluku o nastavku odigravanja prvenstva i Kupa Bosne i Hercegovine

Željezničar je u svakodnevnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama i Nogometnim savezom BiH. FK Željezničar

Piše: Avaz.ba

26.5.2020

Fudbaleri Željezničara treniraju u punom kapacitetu i željno oščekuju povratak na stadione, saopćeno je  iz tabora trofejnog sarajevskog kluba.

Igrači su u periodu pandemije koronavirusa radili individualno po programu stručnog štaba, dok od prošle sedmice treniraju na Grbavici u četiri grupe, uz maksimalnu odgovornost i poštivanje propisanih mjera.

Željezničar je u svakodnevnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama i Nogometnim savezom BiH, u vezi s propisanim mjerama i nastavkom prvenstva.

Prošle sedmice klub su posjetili predstavnici Saveza koji su pregledali stadion i ocijenili da ispunjava sve potrebne uslove za odigravanje utakmica po specijalnim mjerama.

U taboru Željezničara smatraju da posljednje odluke kriznih štabova oba entiteta olakšavaju odluku o nastavku odigravanja prvenstva i Kupa Bosne i Hercegovine, te napominju da je stav kluba jasan - žele i mogu nastaviti fudbalska takmičenja u Bosni i Hercegovini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.