BUNDESLIGA

Bosanac preuzima Borusiju Dortmund

Čim sam čuo izjavu, pomislio sam: Favr odlazi, a Niko dolazi, rekao je Mateus

Salihamidžić i Kovać daju upute igračima Bajerna. Arhiv

Avaz.ba

27.5.2020

Nakon domaćeg poraza Borusije Dortmund od Bajerna (1:0) šanse žuto-crnih za osvajanje bundesligaške titule svedene su na minimum, a trenerska klupa Lusjan Favr (Lucien Favre) ozbiljno je uzdrmana.  U intervjuu za "Sky Sports" Favre je nakon susreta dao naslutiti da će uskoro napustiti Borusiju koju je preuzeo u maju 2018. godine. 

Slušam već mjesecima o tome i znam kako to ide. O svemu ćemo pričati za nekoliko sedmica, rekao je zagonetno Švicarac Favr, a mnogi su njegovu izjavu protumačili kao da napušta Borusiju. 

Među njima je i legenda Bajerna i njemačke reprezentacije Lotar Mateus (Lothar Matthaus), koji je  stručni komentator "Sky Sportsa".

Čim sam čuo izjavu, pomislio sam: Favr odlazi, a Niko dolazi. To je bila moja prva misao, rekao je Mateus, aludiravši na Niku Kovača koji se i ranije medijski dovodio u kontekst mogućeg preuzimanja trenerske klupe Borusije

Favr: O svemu ćemo pričati za nekoliko sedmica. Arhiv

Bivši selektor reprezentacije Hrvatske, koji je rođen u Berlinu a porijeklom je iz Livna, bez posla je od novembra prošle godine kada je smijenjen u Bajernu, a vjeruje se da će se vratiti poslu s početkom nove sezone.

Kovač zna kako se osvajaju titule, dokazao je to u Ajntrahtu i Bajernu, poentirao je Mateus. 

Šest kola prije kraja sezone Borusija za vodećim Bajernom zaostaje velikih sedam bodova, a još ranije je ispala iz Kupa Njemačke. Favr je od dolaska u Borusiju osvojio tek njemački Superkup 2019. godine, a čelni ljudi kluba žele trofeje. Je li Niko Kovač taj koji će im donijeti te trofeje? Ostaje za vidjeti, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.