ENGLESKA

Četvero pozitivnih na koronavirus u Premijer ligi

Igrači ili osoblje klubova koji su pozitivni na koronavirus morat će u samoizolaciju, objavili su iz lige

Klubovi engleske Premijer lige u srijedu su "jednoglasno" izglasali nastavak treninga s dopuštenim kontaktom. Arhiv

Avaz.ba

28.5.2020

Četiri osobe iz tri kluba bile su pozitivne na koronavirus na posljednjem nizu testova koje je provela engleska Premijer liga.  Iz Premijer lige su objavili kako je u ponedjeljak i utorak testirano 1.008 igrača i osoblja klubova na COVID-19, pri čemu su četiri osobe iz tri kluba bila pozitivna. 

- Igrači ili osoblje klubova koji su pozitivni na koronavirus morat će u samoizolaciju, objavili su iz lige.

U Engleskoj je prije eventualnog pokretanja nogometa provedeno ukupno 2.752 testa, a do sada je zabilježeno 12 pozitivnih rezultata. 

Dvadeset klubova engleske Premijer lige u srijedu su "jednoglasno" izglasalo nastavak treninga s dopuštenim kontaktom, što je važan korak prema nastavku prvenstva.  

- Treninzi bez kontakta i u manjim skupinama od po pet igrača dopušteni su od prošlog tjedna, ali sada će klubovi "moći trenirati kolektivno (do deset igrača) pri čemu su dopušteni bliži kontakti s ciljem oduzimanja lopte, ali se i dalje ograničava nepotrebna fizička blizina, piše u saopćenju Premijer lige. 

U Engleskoj nije odigrana niti jedna utakmica od marta kada je pandemija koronavirusa blokirala sport u cijelom svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.