ZENICA

Almir Seferović danas zakazao prvi trening Čelika

Ermin Huseinbašić i Ševkija Resić, te Srbijannci Bojan Pavlović i Nemanja Zlatkovićne dolaze na prvi trening Čelika

Svi nalazi na koronavirus bili su negativni. Arhiv

Avaz.ba

29.5.2020

Nogometaši Čelika, nakon što su dobili nalaze testova na koronavirus i dozvolu za početak trenažnog procesa, danas u 16 sati obavit će i prvi trening za početak priprema za mogući nastavak BHT Premijer lige BiH - potvrdio je  kondicioni trener zeničana Almir Seferović.

On će s trenerom golmana Ibrom Hodžićem i trenerom predpionirske i kadetske selekcije zeničlkog kluba Pavlom Skočibušićem, realizirati trenažni proces. Ako se nastavi takmičenje u PLBiH, Skočibušićevo ime nalazit će se u zapisniku u rubrici "šef stručnog štaba“, jer on jedini posjeduje Profi trenersku licencu.

- Svi nalazi na koronavirus bili su negativni i odlučili smo da danas počnemo s radom. Kao što znate, objavljena je informacija da klub neće dobiti licencu za narednu sezonu, ali mi ćemo nastaviti s radom i čekati konačnu odluku. Trenirat ćemo do konačne odluke Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da li će biti nastavljena ova sezona - kaže Seferović.

Navodi da će trenirati danas i sutra, dok će u nedjelju svim igračima dati slobodan dan.  Već danas Zeničanima će se priključiti i Srbijanac Mladen Zeljković, dok bi se golman Bojan Pavlović i Nemanja Zlatković trebali doći u ponedjeljak, 1. juna. 

- Neće doći ni Ermin Huseinbašić i Ševkija Resić, kojima sam dao dozvolu da ostanu kod svojih kuća, jer im klub treba pronaći novi smještaj. Oni će dobiti program po kojem će raditi - najavljuje Seferović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.