OTKRIVAMO

Slavni italijanski klub kontaktirao Dinamo zbog transfera Gojaka

Kako saznaje „Avaz“, iz italijanskog Napolija su već usmeno kontaktirali zagrebački klub, te se raspitivali o našem reprezentativnom veznjaku, a uskoro se očekuje i zvanična, pismena ponuda

Hoće li Gojak biti zvijezda ljetnog prelaznog roka. Arhiv

Piše: G. Š./Avaz.ba

29.5.2020

Pored našeg asa iz Juventusa Miralema Pjanića, koji je zbog eventualnog transfera u Barcelonu već sedmicama u žiži evropskih sportskih medija, zvijezda predstojećeg, ljetnog prijelaznog roka mogao bi biti i Amer Gojak (23).  

Kako saznaje „Avaz“, iz italijanskog Napolija su već usmeno kontaktirali zagrebački klub, te se raspitivali o našem reprezentativnom veznjaku, a uskoro se očekuje i zvanična, pismena ponuda.

Također, Gojak se nalazi i na listi želja Fiorentine, ali i Lacija, te nekoliko klubova iz Njemačke i Španije – od Hetafea, Sevilje, Betisa, Viljarea... do Štutgarta, Verdera, Šalkea... koji već godinu prate njegov razvoj.


Gojak: Profilirao se u jednog od najboljih igrača Modrih, ali i našeg državnog tima. Arhiv

- Vidim da su se u Fiorentini okrenuli tom poslu, igrač se zove Amer Gojak iz Dinamo Zagreba, rekao je nogometni menadžer Bernardo Brovarone, koji je dobro upućen u zbivanja u tržištu na "čizmi", za Radio „Bruno Toscana“, te dodao:

- Uporniji je u duelima od Kastrovilija (Gaetano Castrovilli - 23). Odličan je ofenzivni veznjak iz Bosne i Hercegovine.

Ovu vijest je prenio i portal „Fiorentina News“.

Amer Gojak (23) preselio je u Zagreb iz sarajevskog Olimpika 2015. godine i profilirao se u jednog od najboljih igrača Modrih, ali i našeg državnog tima. Pod ugovorom s Dinamo je još dvije sezone, tako da se uskoro očekuje i zvanični stav kluba iz Maksimira, premda je alfa i omega Zagrepčana prošle sedmice izjavio da Gojak još nije za prodaju...

Trenutna tržišna vrijednost našeg reprezentativca, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi 5,5 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.