NSBIH

Takmičarska komisija zakazana za ponedjeljak u 13 sati: Sarajevo šampion

U ponedjeljak će najvjerovatnije biti održana i dugo očekivana sjednica Izvršnog odbora NSBiH

Takmičarska komisija NSBiH će predložiti prekid sezone. Arhiv

Piše: Avaz.ba

30.5.2020

Nakon što su dostavljeni odgovori entitetskih ministarstava Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, za ponedjeljak je zakazana sjednica Takmičarske komisije NSBiH, nakon koje će biti održana i sjednica Izvršnog odbora NSBiH koja će spustiti zavjesu na sezonu 2019/2020. 


Predložiti prekid sezone

- Na osnovu prispjele dokumentacije entitetskih vlasti, predložit ćemo Izvršnom odboru da se prekine prvenstvo, ali isto tako i sva ostala takmičenja. Ne samo Premijer liga BiH za seniore, nego i Omladinska i sve ostalo... - rekao je predsjednik Takmičarske komisije NSBiH Milorad Lale za „Avaz“.

Na pitanje da je li tačna informacija da je Takmičarska komisija NSBiH, kako su prenijeli pojedini mediji, već predložila da se za prvaka BiH proglasi FK Sarajevo, s obzirom na trenutni plasman na tabeli, odnosno da Čelik i Zvijezda 09 ispadaju, Lale kratko odgovara:

- Ne.

S obzirom na činjenicu da su sve ekipe međusobno odigrale po dvije utakmice, te da je završeno dvije trećine ligaške sezone, logično bi bilo da klub s Koševa bude novi prvak.  

- Na našu sjednicu koja je zakazana za ponedjeljak u 13 sati pozvali smo i pravnike, te ćemo još jednom sve analizirati, konstatuje Lale.

Olimpik i Krupa

S druge strane, kako saznajemo u kući bh. fudbala, u ponedjeljak će najvjerovatnije biti održana i dugo očekivana sjednica Izvršnog odbora NSBiH na kojoj će FK Sarajevo biti ozvaničen za prvaka BiH. Naime, sezona će biti verifikovana prema aktuelnom plasmanu nakon 22 kola, tako da će iz lige ispasti Čelik i Zvijezda 09, a novi premijerligaši će biti sarajevski Olimpik i Krupa, prvaci prvih liga Federacije BiH i RS.

BiH u ovoj godini neće imati osvajača Kupa, jer je to takmičenje došlo do polufinala u koje su se plasirali GOŠK, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar. Klub s Koševa, kao novi-stari prvak, izborio je plasman u kvalifkacije za Ligu prvaka, a u kvalifikacijama za Evropsku ligu igrat će Željezničar, Zrinjski i Borac.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.