PRIJELAZNI ROK

Vukotić za "Avaz": Transfer u Seltik je ozbiljna priča

Ako selektor reprezentacije BiH misli da sam potreban, naravno da ću se odazvati

Vukotić (lijevo): Imam stvarno dosta opcija za nastavak karijere. Arhiva

Piše: Avaz.ba

31.5.2020

Potencijalni reprezentativac BiH iz belgijskog Beverena Aleksandar Vukotić (24), koji se prema tvrdnjama uglednog ostrvskog „Suna“ nalazi na listi želja Seltika, trenutno odmara u Banjoj Luci.


Prijelazni rok

- Prošle nedjelje došao sam kod djevojke u Banju Luku, jer nisam ni mogao otići do Srbije (rođen u Kraljevu – op.a.), a svakako sam planirao doći ovdje, rekao je Vukotić u razgovoru za „Dnevni avaz“, te dodao: 

- Krajem ove sedmice idem u Srbiju...

Prema važećem ugovoru sa Beverenom, 15. juna se mora vratiti u Belgiju. 

- Ali, vjerovatno će ispasti nešto u ljetnom prijelaznom roku, jer imam stvarno dosta opcija za nastavak karijere. Vidjet ćemo šta će biti od svega, ali svakako moram da se vratim u Belgiju, napominje nekadašnji stoper Krupe i kraljevačke Sloge.

Na pitanje kakvi su Vaši planovi, odnosno gdje bi voljeli nastaviti karijeru, Vukotić odgovara:

- Pošto je u pitanju Seltik, na Ostrvu. U početku to nisam shvatao baš ozbiljno, jer ipak Seltik je veliki klub. Međutim, nakon što su ostrvski i belgijski mediji objavili tu informaciju, te da se radi o ozbiljnoj priči, naravno da bih volio otići u klub koji je devet godina zaredom prvak Škotske. Međutim, i u Belgiji imam dvije dobre ponude, tako da ću uskoro donijeti konačnu odluku.


Bh. pasoš

Iako je nastupio za reprezentaciju Srbije U-23, a s obzirom na to da je dobio i bh. pasoš, neizbježna tema je reprezentacija BiH.  

- Sve što sam do sada uradio napravio sam bez reprezentacije. Ne bih nikom da se namečem preko medija, jer možda ima i boljih igrača od mene na stoperskoj poziciji. Ali ako selektor reprezentacije BiH misli da sam potreban, naravno da ću se odazvati pozivu. Neću nikome da se nudim i sada pričam: Ja sam najbolji... Najbitnije mi je da igram dobro u klubu, kako zbog samog sebe, tako i narednih transfera. Iako sam igrao u najlošijoj belgijskoj prvoligaškoj ekipi, iza mene su dvije odlične godine, što se tiče mog učinka na terenu. Vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu, ali iskreno volio bih da se realizuje ta priča sa Seltikom. Ipak, to je ekipa koja često igra Ligu šampiona, zaključio je Vukotić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.