PRIJELAZNI ROK Vaga ponude

Vukotić za "Avaz": Transfer u Seltik je ozbiljna priča

Ako selektor reprezentacije BiH misli da sam potreban, naravno da ću se odazvati

Avaz.ba

Vukotić (lijevo): Imam stvarno dosta opcija za nastavak karijere

Foto: Arhiva


Potencijalni reprezentativac BiH iz belgijskog Beverena Aleksandar Vukotić (24), koji se prema tvrdnjama uglednog ostrvskog „Suna“ nalazi na listi želja Seltika, trenutno odmara u Banjoj Luci.

Prijelazni rok

- Prošle nedjelje došao sam kod djevojke u Banju Luku, jer nisam ni mogao otići do Srbije (rođen u Kraljevu – op.a.), a svakako sam planirao doći ovdje, rekao je Vukotić u razgovoru za „Dnevni avaz“, te dodao: 

- Krajem ove sedmice idem u Srbiju...

Prema važećem ugovoru sa Beverenom, 15. juna se mora vratiti u Belgiju. 

- Ali, vjerovatno će ispasti nešto u ljetnom prijelaznom roku, jer imam stvarno dosta opcija za nastavak karijere. Vidjet ćemo šta će biti od svega, ali svakako moram da se vratim u Belgiju, napominje nekadašnji stoper Krupe i kraljevačke Sloge.

Na pitanje kakvi su Vaši planovi, odnosno gdje bi voljeli nastaviti karijeru, Vukotić odgovara:

- Pošto je u pitanju Seltik, na Ostrvu. U početku to nisam shvatao baš ozbiljno, jer ipak Seltik je veliki klub. Međutim, nakon što su ostrvski i belgijski mediji objavili tu informaciju, te da se radi o ozbiljnoj priči, naravno da bih volio otići u klub koji je devet godina zaredom prvak Škotske. Međutim, i u Belgiji imam dvije dobre ponude, tako da ću uskoro donijeti konačnu odluku.

Bh. pasoš

Iako je nastupio za reprezentaciju Srbije U-23, a s obzirom na to da je dobio i bh. pasoš, neizbježna tema je reprezentacija BiH.  

- Sve što sam do sada uradio napravio sam bez reprezentacije. Ne bih nikom da se namečem preko medija, jer možda ima i boljih igrača od mene na stoperskoj poziciji. Ali ako selektor reprezentacije BiH misli da sam potreban, naravno da ću se odazvati pozivu. Neću nikome da se nudim i sada pričam: Ja sam najbolji... Najbitnije mi je da igram dobro u klubu, kako zbog samog sebe, tako i narednih transfera. Iako sam igrao u najlošijoj belgijskoj prvoligaškoj ekipi, iza mene su dvije odlične godine, što se tiče mog učinka na terenu. Vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu, ali iskreno volio bih da se realizuje ta priča sa Seltikom. Ipak, to je ekipa koja često igra Ligu šampiona, zaključio je Vukotić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na