ITALIJA Pandemija koronavirusa

Gasperini priznao da je bio zaražen koronavirusom protiv Valensije na Mestalji

Osjetio sam da sam bolestan dan prije utakmice s Valensijom, a onda sam se na dan utakmice osjećao još gore

Avaz.ba

Gasperini:

Foto: Arhiv


Šef stručnog štab italijanske Atalante Pjero Gasperini (Gian Piero) otkrio je da je bio zaražen koronavirusom na dan utakmice Lige prvaka protiv i Valensije na Mestalji.

- Osjetio sam da sam bolestan dan prije utakmice s Valensijom, a onda sam se na dan utakmice osjećao još gore - rekao je Gasperini za "Gazzettu dello Sport" te dodao:  

- Ako pogledate fotografije možete vidjeti da nisam izgledao dobro na klupi. To je bio 10. mart. Dvije noći nakon toga nisam dobro spavao. Nisam imao temperaturu, ali sam osjećao kao da imam.

Dan nakon utakmice tim je dobio hranu i "Dom Perignon" od kuhara s "Michelin" zvijezdicom koji je navijač Atalante. 

- Probao sam i rekao: Ovo je voda. Hrana je imala ukus kao hljeb. Potpuno sam izgubio čulo okusa. Ostao sam u  trening centru tri sedmice. Kada sam se vratio kući u Torino poštovao sam preporuke o fizičkom i socijalnom distanciranju. Nikada nisam imao groznicu i zbog toga nisam radio bris, ali prije 10 dana uzorci krvi su potvrdili da sam imao koronavirus. Imam antitijela, ali to ne znači da sam imun, rekao je Gasperini. 

Ističe da je velika tuga u Bergamu.

Osjeti se u zraku, osjeti se na svakom koraku. Na ulici, u očima ljudi, u zatvorenim barovima i restoranima, u tišini - člana mog stručnog štaba je izgubio oca. Proći će godine dok ne shvatimo šta se dogodilo, jer je ovo bio centar tragedije, zaključio je Gasperini.

Ratna zona

Svake dvije minute pored Trening centra Atalante prolazila su kola hitne pomoći pošto je blizu bolnica.

- Zvučalo je kao ratna zona. Noću bih mislio o tome šta će mi se dogoditi ako odem u bolnicu. Ne mogu sada otići, imam toliko toga za uraditi... Bio je to način na koji sam se šalio sa sobom kako bih popravio raspoloženje, ali u drugu ruku, zaista sam i mislio o tome. Potom, u subotu, 14. marta, imao sam najteži trening posljednjih godina. Trčao sam sat na traci i još 10 kilometara. Osjećao sam se jakim, predivno, otkriva trener kluba iz Bergama 

Više o temi Gian Piero Gasperini

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na