ENGLESKA

Deset zaraženih u Čempionšipu

U subotu je testirano 1.130 igrača i članova trenerskih stožera, a niti jedan uzorak nije bio pozitivan, objavili su iz Premijer lige

Stokli: Pozitivan na koronavirus. BBC

Avaz.ba

31.5.2020

U četvrtom krugu testiranja igrača i članova trenerskih štabova u engleskoj Premijer ligi nitko nije bio pozitivan na koronavirus, međutim u Čempionšipu je zabilježeno deset pozitivnih slučajeva. 

U subotu je testirano 1.130 igrača i članova trenerskih stožera, a niti jedan uzorak nije bio pozitivan, objavili su iz Premijer lige. 

Od početka maja obavljeno je 3.882 testova u klubovima elitnog razreda engleskog nogometa, a otkriveno je 12 pozitivnih slučajeva.  Ovom zadnjom objavom vodstva lige otvoren je put za nastavak engleskog prvenstva i to nakon što je britanska vlada u subotu dopustila sportska takmičenja na otvorenom od 1. juna. 

Za razliku od Premijer lige, u Čempionšipu je ukupno deset osoba iz osam klubova pozitivno na koronavirus, potvrdili su iz Engleske nogometne lige (EFL).

U četvrtak i petak je testirano 1.058 igrača i osoblja iz 24 engleska drugoligaša, a igrači ili osoblje kluba koji su bili pozitivni morat će samoizolaciju u skladu sa smjernicama EFL-a.

Iz EFL-a nisu identificirali pojedince niti klubove, no "Preston North End" je potvrdio kako je njihov napadač Džejden Stokli (Jayden Stockley) bio pozitivan, premda nije pokazivao nikakve simptome. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.