ENGLESKA U susret nastavku sezone

Deset zaraženih u Čempionšipu

U subotu je testirano 1.130 igrača i članova trenerskih stožera, a niti jedan uzorak nije bio pozitivan, objavili su iz Premijer lige

Avaz.ba

Stokli: Pozitivan na koronavirus

Foto: BBC


U četvrtom krugu testiranja igrača i članova trenerskih štabova u engleskoj Premijer ligi nitko nije bio pozitivan na koronavirus, međutim u Čempionšipu je zabilježeno deset pozitivnih slučajeva. 

U subotu je testirano 1.130 igrača i članova trenerskih stožera, a niti jedan uzorak nije bio pozitivan, objavili su iz Premijer lige. 

Od početka maja obavljeno je 3.882 testova u klubovima elitnog razreda engleskog nogometa, a otkriveno je 12 pozitivnih slučajeva.  Ovom zadnjom objavom vodstva lige otvoren je put za nastavak engleskog prvenstva i to nakon što je britanska vlada u subotu dopustila sportska takmičenja na otvorenom od 1. juna. 

Za razliku od Premijer lige, u Čempionšipu je ukupno deset osoba iz osam klubova pozitivno na koronavirus, potvrdili su iz Engleske nogometne lige (EFL).

U četvrtak i petak je testirano 1.058 igrača i osoblja iz 24 engleska drugoligaša, a igrači ili osoblje kluba koji su bili pozitivni morat će samoizolaciju u skladu sa smjernicama EFL-a.

Iz EFL-a nisu identificirali pojedince niti klubove, no "Preston North End" je potvrdio kako je njihov napadač Džejden Stokli (Jayden Stockley) bio pozitivan, premda nije pokazivao nikakve simptome. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na