ISPOVJEST Šokantno priznanje

Majk Tajson: Tukao me i seksualno zlostavljao

Nikad nisam vidio majku srećnu zbog mene, zbog stvari koje radim

Avaz.ba

Tajson: Prebrodio sam to tokom borilačkih dana

Foto: Arhiv


Legendarni bokser Majk Tajson (Mike Tyson) izjavio je da silovanja kojim je bio izložen kao dječak nisu utjecala na njegov život. Kada je Tajson priznao da je kao adolescent pretrpio silovanje, novinar "ESPN"-a ostao je u šoku. 

- Bio sam dječak. On je bio stariji čovek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam vidio. Naučio sam da to ne znači da si manje muškarac jer se dogodilo, rekao je Tajson, te dodao:

- Nikada nikome to nisam rekao. Nije mi nelagodno, nego to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo veliki utjecaj na moj život. Prebrodio sam to tokom borilačkih dana.

Otac ga je napustio dok je išao u osnovnu školu, ostavivši njegovu majku s troje dece. Život mu se promenio iz temelja kada je sa 16 godina ostao i bez majke, a ubrzo potom i bez sestre.

- Nikad nisam vidio majku srećnu zbog mene, zbog stvari koje radim. Znala me jedino kao divlje dijte koje trči po ulicama i dolazi kući s novom odjećom za koju je znala da je nisam kupio. Nikada nisam imao priliku da pričam s njom i da je upoznam. To je slomilo lično i emotivo, zaključio je Tajson, koji je sa 13 godina već bio uhapšen čak 38 puta zbog sitnog kriminala.

Borilački sportovi
Tajson: Ne jedem ništa što ima kalorija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na