KOSOVO

Nikola Prce za "Avaz": Niko ne nastavlja sezonu kao mi

Favoriti smo, ali sad nas je sve ovo poremetilo, ističe “Zmaj”iz Čapljine

Prce: Ovdje su sada mjere blaže, pa možemo izlaziti od 5 sati ujutro do 21 sat. Arhiv

Piše: Er. B. / Avaz.ba

1.6.2020

Teško ćete u Evropi pronaći dvoranska takmičenja za koja je najavljen završetak prvenstva kroz borbe na terenu.


Posebne dozvole

Ipak, rukometno prvenstvo i Kup Kosova će biti zaključeno na terenu, gdje za tamošnjeg prvaka Besa Famgas nastupaju dvojica Čapljinaca - Nikola Prce i Ante Kukrika, sadašnji i bivši član rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Iako su na Kosovu restrikcije bile jako stroge do srijede, klubovi su krenuli sa pripremama, a nastavak takmičenja ih očekuje 13. juna. 

- Nisam primijetio da još neko nastavlja prvenstvo u Evropi. Ovdje su sada mjere blaže, pa možemo izlaziti od 5 sati ujutro do 21 sat - rekao je Nikola Prce u razgovoru za „Dnevni avaz“

Sportske ekipe su imale posebnu dozvolu za rad.

- Počeli smo trenirati na stadionu, iako ni dosad nismo imali nikako slobodno jer smo radili online treninge, koji međutim nisu toliko efikasni bez specifičnih vježbi i trčanja.

Nismo zapušteni, ali se teško vratiti poslije dva i pol mjeseca. Svi igrači su poslije četiri treninga jako umorni. Dosad su to bili fitnes treninzi, pa je trkački dosta teško - govori Prce.

Opasnost po zdravlje je povećana zbog kratkog perioda adaptacije tijela na dodatni fizički stres.

- Sve je zbijeno u malo vremena jer liga počinje 13. juna. Bit će malo teško, ali ovo su ipak neki prvi znaci da se vraćamo normalnom treningu.

Očekujemo i povratak u dvoranu od 1. juna. Poslije tolike pauze svakako je pitanje kako će sve to izgledati, naglašava naš reprezentativac.


Prce. Arhiv

Plej-of

Njegov klub će u svakom slučaju, kao branitelj naslova, biti favorit prvenstva i završnice Kupa. 

- Umjesto Lige 6, igrat će se plej-of četiri najbolje ekipe. Uz nas, tu je i Priština kao glavni konkurent, a u polufinalu igramo sa Kastriotijem kojeg vodi Kasim Kamenica. Igrat će se bez publike, uz TV prijenose. 

Favoriti smo, ali sad nas je sve ovo poremetilo. Bit će zanimljivo kako ćemo mi, a i ostale ekipe izgledati. Znamo igrati rukomet, ali vidjet ćemo kako će biti fizički. Moramo se probati pripaziti i povreda – zaključio je Prce. 

Imam ponuda

Dok je Ante Kukrika najavio odlazak sa Kosova po završetku sezone, a vjerovatno i kraj karijere, Prce bi mogao ostati još jednu sezonu u Besa Famgas. 

- U razgovorima sam s klubom, možda i ostanem, ali nisam još ništa riješio. Imao sam još nekih ponuda, ali ništa ozbiljno. Ovdje sam se dobro snašao i djeluje kao povoljna opcija. Nisam još riješio to pitanje, ali ima naznaka da bih mogao ostati – rekao je Prce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.