NJEMAČKA

Zvjezdan Misimović otkrio tri najveća talenta bh. fudbala

Jedino zbog čega malo žalim i zbog čega sam razočaran je što nisam prešao iz Volfsbruga u Šalke 04

Misimović. Arhiv

Avaz.ba

1.6.2020

Zvjezdan Misimović, vršilac dužnosti tehničkog direktora naše fudbalske reprezentacije i savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, u razgovoru za njemački Transfermarkt otkrio je tri najveća bh. talenta. 

– Ermedin Demirović, Amer Gojak i Amer Dedić će imati velike karijere, rekao je Misimović i dodao:

- Nije toliko kritično što profesionalci biraju Bosnu i Hercegovinu samo u seniorskom timu. Na kraju jedino je važno da XY igrač igra srcem i sa strašću za našu zemlju. Zaista mi nije bitno gdje je trenirao. Ponekad talenat nije dovoljan. Ne zato što je igrač loš, već zato što je neotkriven. Uvjeti u Bosni i Hercegovini i manjim državama su drugačiji nego u Njemačkoj, Španiji ili Italiji. U tim zemljama skauting osigurava da ne propadnete kroz pukotine, otkriva Misimović.

Nekadašnja as našeg državnog tima govorio je i o svojoj karijeri. 

– Jedino zbog čega malo žalim i zbog čega sam razočaran je što nisam prešao iz Volfsbruga u Šalke 04. Bio sam već Šalkeov, olovka za potpis je bila spremna, ali nažalost do transfera nije došlo. Umjesto to transfera prešao sam u Galatasaraj. Međutim, u Turskoj ili si na dnu ili na vrhu. Tamo si najveći heroj ili najveći gubitnik, analizira popularni Miske, koji je u dresu "Zmajeva" odigrao 84 utakmice i postigao 25 golova, uz 28 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.