ZENICA

Otvoreno pismo igrača NK Čelik: Prevareni smo, izvarani i ostavljeni

Nažalost, ostali smo uskraćeni prilike da se borimo na terenu za očuvanje premijerligaškog statusa Čelika, a da se nije dogodila neodigrana utakmica protiv Željezničara na Grbavici u kojoj smo za 'zelenim' stolom ostali uskraćeni za tri boda mi vjeru

Danas je dan "D" za Zeničane. Arhiv

Piše: Avaz.ba

2.6.2020

U 11 sati počeo je sastanak predstavnika i navijača NK Čelik s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem na kojem je jedina tema spasu velikana s Bilinog polja.  Pred ovaj sastanak oglasili su se i fudbaleri zeničkog kluba koji su poslali otvoreno pismo Kasumoviću i Gradskoj upravi grada Zenica, koje vam prenosimo u cjelosti.


Niži rang

- Ovim putem vam se obraćamo kolektivno, kao igrači prvog tima NK Čelik Zenica, a naš stav dijele i članovi štaba kluba. Naime, kao što vam je poznati nakon sinoćnje sjednice IO NSBiH odlučeno je da NK Čelik ispada i u narednoj sezoni nastupa u Prvoj ligi FBiH.

Mi kao igrači prvog tima ovog kluba vrijedno smo trenirali u ovoj višemjesečnoj pauzi, te smo bili motivisani i spremni da ostavimo posljednji dio snage na terenu kako bismo izborili rezultat koji bi klub sačuvao u Premijer ligi. Jedan smo od rijetkih klubova koji je gotovo svaki dan trenirao, a nismo birali načine kako bismo to uradili. Nažalost, ostali smo uskraćeni prilike da se borimo na terenu za očuvanje premijerligaškog statusa Čelika, a da se nije dogodila neodigrana utakmica protiv Željezničara na Grbavici u kojoj smo za 'zelenim' stolom ostali uskraćeni za tri boda mi vjerujemo da bi situacija na tabeli danas izgledala drugačije i da bi Čelik zauzimao mjesto 'iznad crte'.

Mi nikada nismo izgubili želju da se borimo za ovaj klub, a ovo otvoreno pismo vama je jedan od naših načina borbe. Ispadanjem tima u niži rang i nedobivanjem potrebne licence za Premijer ligu (postupak licenciranja postoji i u Prvoj ligi FBiH) ugroženi smo mi, naše porodice, te desetine drugih porodica članova radne zajednice kluba i omladinskog pogona ovog kluba.

Svi problemi, čije posljedice sada prijete postojanju kluba postoje unazad dvije-tri godine i vežu se za dolazak takozvanog 'turskog investitora' i njegovih saradnika, kako domaćih, tako i državljana Turske, koje je direktno on angažovao u klubu. Mi igrači smo prevareni, izvarani i ostavljeni sami.


Hitne mjere

Poštovani gradonačelniče, poštovana Gradska upravo grada Zenice, odgovornost za ovakvo stanje u NK Čelik je i vaše. Vi ste potpisnici protikola s tzv. 'turskim investitorom', vi ste se slikali s njim kada je preuzeo klub i govorili da dolaze bolji dani za Čelik, a danas Čelik nikada nije bio u neizvijesnijoj situaciji!

Pozivamo vas na odgovornost. Poduzmite hitne mjere i spasite ovaj klub. Sačuvajte radnu zajednicu, trenere i igrače i učinite sve da se klub ekspresno vrati tamo gdje mu je i mjesto, tamo gdje će svima nedostajati!

NK Čelik Zenica bio je i prije svih nas i biće poslije svih nas i svakom pojedincu koji je potpisao ovo pismo neizmjerna je čast nositi dres ovog velika i tradicionalnog kluba, ali ako vi poštovani gradonačelniče i poštovana Gradska upravo grada Zenice ne učinite SVE za spas kluba i HITNO ne sanirate stanje koje su napravili oni, čiji ulazak u klub ste vi odobrili, bojimo se da ubrzo ponos grada Zenice zvani NK Čelik više neće postojati", navodi se u pismu igrača Čelika, a ispod možete vidjeti potpisnike istog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.