BILINO POLJE

Bradarac: Čelik će tužiti Ajdina Olguna i Han grupu

Ja ću insistirati na podnošenju tužbe protiv turskog investitora, a dogovorili smo se da što prije sazovemo sjednicu Skupštine i izaberemo novo rukovodstvo

Bradarac: mogli bismo krenuti i iz najniže, Kantonalne lige ZDK. FENA

Avaz.ba

2.6.2020

Gradska uprava Zenice spremna je podržati Nogometni klub Čelik u podnošenju kolektivne tužbe protiv turskog investitora Han Grupe i predsjednika Ajdina Olguna (Aydina), koji je krajem aprila podnio neopozivu ostavku i zeničkog premijerligaša ostavio bez klupskog vodstva, kazao je v.d. predsjednik Uprave NK Čelik Damir Bradarac.  

On je, nakon današnjeg sastanka s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem kojem su prisustvovali i predstavnici navijače skupine "Robijaši", istakao da je Gradska uprava spremna podržati i reviziju poslovanja te obnoviti i ugovor o reprogramu zaostalog poreskog duga s Poreskom upravom Federacije Bosne i Hercegovine. 

- Ja ću insistirati na podnošenju tužbe protiv turskog investitora, a dogovorili smo se da što prije sazovemo sjednicu Skupštine i izaberemo novo rukovodstvo. Da bismo imali vremena da se klub presloži, vrati dugove te da bi u hodu mogli rješavati finansijske obaveze, mogli bismo krenuti i iz najniže, Kantonalne lige ZDK. To će biti jedan od prijedloga za Skupštinu kluba, koja će imati zadnju riječ. Tako bismo sačuvali klub, relaksirali odnose i dobili vremena da vratimo dugove. Grad je obećao da će finansijski podržati funkcionisanje kluba - kazao je Bradarac, koji je istakao da poslovanje kluba trenutno pod "povećalom" Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Najavio je da će, uprkos tome što je Prvostepena komisija za licenciranje odbila zeničkom klubu izdati licencu za narednu sezonu Premijer lige BiH, uputiti žalbu Nogometnom savezu BiH zbog odluke da se okonča takmičenje te da ispadnu Čelik i Zvijezda 09.

- Bez obzira na finansijsku situaciju, nije fer da nas tjera Savez napolje. Zaključak i ovog sastanka je da je Zenica zbog toga ogorčena. Normalno bi bilo, ako je prekinuto takmičenje, da se proširi broj klubova koji će naredne sezone igrati u BHT Premijer ligi, jer je u "igri" ostalo 33 boda. Nisu to trebali uraditi ni zbog Zvijezde 09 - smatra Bradarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.