MAĐARSKA

Razgrabljene ulaznice za finale Kupa

Beširović: Adut Mezokovesda. Arhiv

Avaz.ba

3.6.2020

Navijači su razgrabili ulaznice za finale mađarskog nogometnog Kupa, koje će biti odigrano u srijedu na novoizgrađenoj "Puskaš areni" u Budimpešti, gdje će se za trofej boriti Honved našeg Đorđeta Kambera i Mezokovesd naših Dine Beširovića i Marina Jurine.

Stadion čija je gradnja završena 2019. i na kojem su se već ove godine trebale igrati utakmice Eura 2020, odgođenog za sljedeću godinu, ima kapacitet od 65.000 gledatelja, ali će zbog pridržavanja epidemioloških mjera biti popunjena tek svaka četvrta sjedalica.

Direktor Mezokovesda Laslo Tot (Laszlo Toth) je izjavio da će između devet i deset hiljada navijača uživo moći pratiti ovaj dvoboj.

Najjeftinije ulaznice prodavale su se po cijeni od 1.500 forinti (nešto manje od 4,5 eura), a cijena najskupljih VIP ulaznica je oko 180 eura.

Prvotno je bila zamisao da se prodaju ulaznice samo za donji sektor stadiona, ali su nakon što je taj dio rasprodan u rekordnom roku, organizatori odlučili uključiti i dodatne sektore. 

Mađarski nogometni savez potiče navijače da drže socijalnu distancu, ali neće zabraniti dolazak na utakmicu starijim osobama, kao što su to činili neki klubovi na prvenstvenim utakmicama. Mađarsko prvenstvo je nastavljeno krajem svibnja nakon dva i pol mjeseca stanke, zbog pandemije izazvane širenjem zaraze koronavirusom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.