ŠPANIJA

Juve i Barca blizu konačnog dogovora oko transfera Pjanića

Naš as bi mogao da preseli u Barcelonu, jer je Juventus spreman da u zamjenu uzme Osmana Dembelea (Ousmane) na dvije godine

Pjanić: Zagovornik nove ideje o razmjeni igrača je sportski direktor Juventusa Fabio Paratići. Arhiv

Piše: Avaz.ba

3.6.2020

Izgleda da se pregovori između Juventusa i Barcelone konačno blizu raspleta. Pošto Barzilac Artur Melo (Arthur Melo) i dalje odbija da se preseli u Torino, u zamenu za našeg Miralema Pjanića, u Juventusu su se upotpunosti okrenuli dovođenju Žorginja (Jorginho) iz Čelsija.

Međutim, izgleda da se uobličila varijanta po kojoj bi naš as mogao da preseli u Barcelonu, jer je Juventus spreman da u zamjenu uzme Osmana Dembelea (Ousmane) na dvije godine. U pitanju bi, dakle, bila posudba s pravom otkupa.

Francuz je izgubio tri sezone zbog povreda, odnosno kombinacije nesportskog života i pogrešnog treninažnog procesa. Ipak, Juve vjeruje da on može da se vrati u top formu iz Dortmunda.

Zagovornik ove ideje je sportski direktor Juventusa Fabio Paratići (Paratici). Dembele je navodno pristao, poslije razgovora sa svojim menadžerom Musom Sisokom. U Italiji bi dobio šansu da igra sa Kristijanom Ronaldom (Cristiano) i Paulom Dibalom (Dybala), a Juve će prodati Federika Bernadeskija (Federico Bernardeschi), te će mladi Francuz imati itekako prostora i šansi da se dokaže.

Barsa se dvoumi oko otkupa, jer želi da ugradi klauzulu po kojoj može da vrati Francuza ako eksplodira, ali italijanski i katalonski mediji tvrde da pregovori teku u dobrom pravcu.

Navodno, Juventus je baš zagrijan za ovu ideju...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.