NSBiH U susret baražu za Euro

Bajević: Želimo da napravimo još bolju, čvršću i jaču reprezentaciju

Znamo šta nam je cilj i ozbiljno smo posvećeni tome da ga i ostvarimo

G. Š./Avaz.ba
04.06.2020 16:05

Bajević: Ne dozvoljavamo da nas ova situacija sa korona virusom uspava

Foto: Arhiv

Selektor naše reprezentacije Dušan Bajević održao je danas video-sastanak sa svojim saradnicima. 

- Na sastanku je bilo riječi o radu stručnog štaba u specifičnim uslovima izazvanim pandemijom COVID -a 19. Razgovaralo se, između ostalog, i o širem spisku potencijalnih kandidata za „A“ selekciju, kao i o nastupima tih igrača u klubovima i ligama koje su nastavile takmičenje, saopćeno je iz NSBiH. 

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj situaciji u svim ligama u kojima igraju naši reprezentativci, standardni i potencijalni, sa posebnim osvrtom na njihovu fizičku pripremu. 

- Radimo sve što je u našoj moći kako bismo se spremili za te dvije utakmice baraža, kaže selektor Bajević, i dodaje: 

- Ne dozvoljavamo da nas ova situacija sa korona virusom uspava, već moji saradnici i ja analiziramo šta je najbolje za reprezentaciju i šta trebamo konkretno poduzeti da budemo još čvršći i jači“.

Selektor ističe da su svi usmjereni samo ka jednom cilju a to je plasman na Euro.

- Znamo šta nam je cilj i ozbiljno smo posvećeni tome da ga i ostvarimo. Radimo naš posao, za sada na ovaj način, ali evo polako se otvaraju granice što znači da se otvara mogućnost i za putovanja. Tada ćemo moći provjeriti sve igrače koji pretenduju da budu u krugu kandidata za reprezentaciju. Želimo da napravimo još bolju, čvršću i jaču reprezentaciju i odlučni smo da napravimo rezultat koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvom, optimista je selektor "Zmajeva".

Bajević je na kraju naglasio da njegovi saradnici imaju zadatak i da prate sve što je vezano za protivničke igrače u baražu, kao i u Ligi nacija.

Komentari

NA VRH