1.HNL

Poslije skoro tri mjeseca vraća se Hrvatska nogometna liga

Svi se veselimo utakmici, zbog toga radimo i za to živimo, rekao je Tudor

Tudor: Moramo opravdati ulogu favorita. Arhiv

Avaz.ba

5.6.2020

Nakon skoro tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa danas se utakmicom 27. kola između Hajduka i Intera na Poljudum s početkom u 20 sati, vraća Hrvatska nogometna liga.

Nogometna sezona u Hrvatskoj nastavila se utakmicama polufinala Hrvatskog kupa proteklog vikenda, a sada su na redu i prvenstvene utakmice. Posljednja utakmica 1.HNL-a igrana je 9. marta, kada je Lokomotiva slavila u Gorici s 3:1.

Tačno 88 dana nakon te utakmice Hajduk će na svom Poljudu tražiti bodove za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka protiv preposljednjeg Intera, koji se bori za ostanak.

Svi se veselimo utakmici, zbog toga radimo i za to živimo. Posebna je priča to što ćemo igrati bez publike, nikada mi to nije bilo ugodno, otežavajuća je to okolnost, ali moramo opravdati ulogu favorita. Imamo još deset utakmica do kraja sezone i želimo pobijediti u svakoj, kazao je trener Hajduka Igor Tudor. 

Hajduk je, inače, dosad u Splitu slavio u sedam utakmica zaredom protiv Zaprešićana.   

Inter je tokom prinudne stanke promijenio trenera, a umjesto Željka Petrovića kormilo je preuzeo Tomislav Ivković. On je obavio pripreme za vrijeme kojih je odigrano i nekoliko prijateljskih utakmica, poraz od Rijeke (1:4), remi sa Slavenom Belupom (1:1), te poraz na gostovanju kod Dinama (1:4).

U subotu će u 19 sati igrati Slaven Belupo i Gorica, a u 21 sat Varaždin i Dinamo, da bi kolo u nedjelju zaključili dvoboji Istra 1961 - Rijeka (19) te Lokomotiva - Osijek (21).

Na tabeli vodi Dinamo s 65 bodova, ispred Rijeke (47), Lokomotive (46) i Hajduka (45). Osijek je peti s 42 boda, Gorica ima 35, Slaven Belupo 26, a na dnu su su Istra 1961 (19), Inter (17) i Varaždin (17).   

Prvenstvo se nastavlja bez gledatelja, ali s obzirom da je epidemiološka situacija dobra, može se očekivati i povratak navijača na stadione, javila je Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.