GRČKA

Nije bilo planirano: Ognjen Vranješ mora napustiti AEK

Grci ne mogu ništa spriječiti

Vranješ: Nova prilika u Belgiji. Arhiv

Avaz.ba

6.6.2020

Ognjen Vranješ, bivši reprezentativac BiH, morat će napustiti AEK na kojem je na posudbi, iako sezona u Grčkoj još nije okončana. Belgijski Anderleht, klub s kojim im ugovor još dvije godine, naložio je da se vrati do 1. jula.

Grčki mediji pišu u subotu da je Anderleht odustao od produženja posudbe. Anderleht se ne slaže sa prijedlogom AEK-a o produžetku pozajmice do isteka ugovora, a problem sa prethodnim dogovorom nastao je kada su Belgijanci angažovali novo tehničko rukovodstvo na čelu sa Frenkijem Verkuterenom (Franky Vercauteren) i Vinsanom Kompanijem (Vincent Kompany).

Novi šef u Anderlehtu radio je dugo godina u Rusiji, dobro poznaje Vranješa i odlučio je da mu pruži novu priliku da se izbori za mjesto na spisku za narednu sezonu, prenosi Mondo. U prilog mu ide činjenica da je belgijski klub deficitaran na defanzivnim pozicijama.

S obzirom da je belgijska Jupiler liga prekinuta i zvanično završena zbog pandemije koronavirusa, Anderleht se sprema da počne s treninzima i ima zakonsko pravo da traži od Vranješa da dođe u Brisel. AEK ne može to spriječiti, a Vranješ će im itekako nedostajati u završnici sezone..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.