SKANDAL Treće poluvrijeme

Bivši fudbaleri Borca počinju štrajk glađu

Oni su se odlučili za ovakav potez nakon što je istekao rok od 10 dana da im se isplate dugovanja

Piše: Avaz.ba

FK Borac je svjesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unaprijed pripremljenom prevarom da ih neće platiti

Foto: STARSPORT


Bivši fudbaleri Borca u ponedjeljak od 19 sati ispred Opštine Čačak počet će štrajk glađu, prvi u historiji svjetskog fudbala. Oni su se odlučili za ovakav potez nakon što je istekao rok od 10 dana da im se isplate dugovanja.

Kako se navodi u saopćenju Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, gradski funkcioneri prevarili su ih na način da su desetine miliona dinara namijenjenih FK Borac uplaćivali na račun Planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte i tako prali budžetski novac.

- FK Borac je svjesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unaprijed pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba, piše u saopćenju Sindikata profesionalnih fudbalera.

Ponedjeljak je historijski dan za srpski fudbal i očekujemo podršku svih fudbalera ali i javnosti, ističu iz Sindikata.

Svako od fudbalera ko želi, može ovim momcima da pošalje video poruku podrške, pojedinačnu ili grupnu, to bi im puno značilo. Sutra je dan kada će cijeli svijet čuti kako se planski varaju sportisti i kako jedna opština pljačka sopstveni narod izvlačenjem novca kroz sport, poručuju iz Sindikata. 

Također, u Čačak će sutra kao podrška doći i bivši fudbaleri FK Jagodina koji takođe pokušavaju da dođu do zarađenog novca.

NA VRH

Komentari