FK SARAJEVO

Vinko Marinović za "Avaz": Učinit ćemo sve da napravimo iskorak u Evropi

Sarajevo je u ta 22 kola sasvim zasluženo bilo prvo, nema tu dileme

Marinović: Imamo dobru, izbalansiranu ekipu. Arhiv

Piše: G. Š./Avaz.ba

8.6.2020

Šef stručnog štaba novog-starog prvaka BiH s Koševa Vinko Marinović (49) ostat će upisan u historiju bh. fudbala kao prvi trener koji je s dvije različite ekipe podigao šampionski pehar u Premijer ligi BiH. Ovaj stručnjak je 2016. godine, podsjetimo, osvojio titulu sa Zrinjskim.

I

Igračka križaljka

- Sticaj okolnosti je bio takav, da se tako desi, rekao je uvijek skromni Marinović u razgovoru za „Dnevni avaz“, te dodao: 

- Mislim da je ekipa, po onome šta smo do sada odradili – s obzirom da je to bio početak mog mandata na Koševu, odigrala dosta dobro. Sarajevo je u ta 22 kola sasvim zasluženo bilo prvo, nema tu dileme. Inače, uvijek gledam da pružim svoj maksimum, a znate kako, rezultat nekad (ne)dođe.

Uskoro će i zvanično početi ljetni prijelazni rok. Šta Vam je prioritet? 

- Mi sigurno imamo dobru, izbalansiranu ekipu. Zadovoljan sam igračkim kadrom i ekipom, s tim što imamo Besima Šerbečića i Zinedina Mustedanagića, kojim je istekla posudba. Naravno, želimo ih zadržati.

Također, ugovor je – između ostalih, istekao i starteru Hrvoju Miličeviću... 

- Mislim da će on ostati. A što se tiče ostalog, vidjet ćemo štab je pred nama.

Koju poziciju u timu bi željeli dodatno pojačati?

- Već sam rekao, imamo dobru, izbalansiranu ekipu. Nadam se da će svi igrači ostati, a ako se šta eventualno desi, naravno da ćemo reagirati.

Ima li najava odlazaka?

- Zasad, bar što ja znam - osim trenutne situacije sa Šerbečićem i Mustedanagićem, nema. Ne znam šta može donijeti naredni period? Inače, kod nas je to sve kristalno čisto.


Tok priprema

Može li bordo tim s ovim igračkim kadrom napraviti iskorak u Evropi? 

- To je svima nama želja. Iako u prethodnom periodu nismo igrali utakmice, što je svakako jedan minus, imamo i jedan plus što ćemo prvi put imati malo duži pripremni period za te evropske utakmice. Naravno, maksimalno ćemo se spremiti i učiniti sve da napravimo iskorak u Evropi. Imat ćemo šest sedmica pripremnog perioda, međutim, teško je sada tvrditi šta će nam donijeti budućnost, jer ovo je za nas sve nova situacija. No, kroz jedan dobar pripremni period, u koji ja ni ne sumnjam, vjerujem da ćemo napraviti tim koji će igrati dobro i u Evrop

Specifični uvjeti

Kako Vam izgledaju utakmice u novim, specifičnim uvjetima, bez publike... 

- Sigurno je mnogo drugačije kada je publika na tribinama, jer ona pravi atmosferu koja kod igrača stvara dodatni pritisak da odigraju još bolje, kvalitetnije. To su dva različita pojma. Jednostavno, utakmica sa i bez navijača se ne može porediti. Kad igraš pred praznim tribinama, imaš osjećaj kao da je prijateljska utakmica...

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.