HRVATSKA

Navijači se uskoro vraćaju na tribine, ali ne i na splitski Poljud

Kolo otvara Hajduk 16. juna okršajem protiv Varaždina na svom Poljudu ali bez podrške Torcide, zbog kazne od dvije domaće utakmice bez gledalaca

Torcida Split. Arhiv

Avaz.ba

8.6.2020

Kada će se navijači vratiti na hrvatske nogometne stadione? O tome se nagađa već danima, a odgovor je u jutros u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" dao direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

- Mislim da od 12. ili 14. juna kreću takmičenja s gledaocima na otvorenom. Naravno, uz epidemiološki okvir koji ćemo objaviti", najavio je Capak.

To konkretno pretpostavlja mogućnost povratak navijača na tribine već u sljedećem, 28. kolu koje se igra od četvrtka do subote (od 11. do 13. juna).  U petak, 12. juna igraju Varaždin i Rijeka, te Lokomotiva i Dinamo, a dan poslije Slaven Belupo i Osijek. U najgorem slučaju, ako ne već ovoga vikenda, navijači se vraćaju u sljedećem, 29. kolu, koje je na rasporedu 16. i 17. juna.  

Kolo otvara Hajduk 16. juna okršajem protiv Varaždina na svom Poljudu ali bez podrške Torcide, zbog kazne od dvije domaće utakmice bez gledalaca. Prvu je Hajduk odradio u petak protiv Intera, a 16. juna igraju još Istra - Inter te Rijeka - Lokomotiva, a dan kanije Dinamo i Slaven Belupo te Osijek i Gorica. 

To je dobra vijest i za Adria Tour koji će se 20. i 21. juna održati u Zadru, uz prisustvo najboljih tenisera iz regije, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.