TRŽIŠNE VRIJEDNOSTI Ples miliona na nogometnim terenima

Mbape najskuplji nogometaš na svijetu

Pandemija koronavirusa nije uticala na vrijednost 21-godišnjeg francuskog reprezentativca, čija je trenutna cijena 259,2 miliona eura

Avaz.ba
08.06.2020 14:57

Mbape: Ubjedljivo na vrhu liste, sa čak 64,5 miliona eura više od drugoplasiranog

Foto: Arhiv

Napadač PSG-a Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) najskuplji je nogometaš na svijetu, prema navodima Međunarodne nogometne opservatorije (CIES).

Pandemija koronavirusa nije uticala na vrijednost 21-godišnjeg francuskog reprezentativca, čija je trenutna cijena 259,2 miliona eura.

Mbape je bio na meti Real Madrida i Liverpula, a ako su ove brojke tačne teško da će napustiti Pariz ovog ljeta. On je ubjedljivo na vrhu liste, sa čak 64,5 miliona eura više od drugoplasiranog napadača Mančester sitija Rahima Sterlinga (Raheem). 

Kristijanio Ronaldo (Cristiano) i Nejmar (Neymar) ispali su iz Top-20, sa tržišnom vrijednosti od 62,8, odnosno 87,2 miliona eura.

Barcelonin napadač Antoan Griznman (Antoine Griezmann) jedini je iz španskog prvenstva koji je u poretku 10 najskupljih, na osmom mjestu sa 136,4 miliona eura.

Lionel Mesi (Messi) je na 22. mjestu sa 100 miliona eura, a Atletikov Saul Njigez (Niguez) je najskuplji španski reprezentativac sa 97,7 miliona eura, prenosi "Football Espana".

Komentari

NA VRH