SRBIJA

Milojko Pantić se odrekao Zvezde: Dragane Džajiću i Zvezdane Terziću, sram vas bilo

Zločincu ste dali dres

Pantić: Za sve obične ljude vi ste odsad obični bijedni bestidnici bez svijesti i savjesti. Arhiv

Avaz.ba

9.6.2020

Poznati srbijanski sportski TV komentator Milojko Pantić (72) javno se odrekao Crvene zvezde i izrazio svoju zgroženost, nakon što su vodeći ljudi beogradskog kluba Dragan Džajić (74) i Zvezdan Terzić (54) uručili dres s imenom i titulu počasnog člana novog-starog prvaka Srbije ratnom zločincu Dragan Vaslijković (65), poznatiji kao Kapetan Dragan. Pantićevo obraćanje prenosimo u cijelosti: 

- Prošle su nedjelje Dragan Džajić i Zvezdan Terzić činom uručenja dresa ratnom zločincu Kapetanu Draganu pokopali našu Crvenu zvezdu. Slika je to koja pokazuje kako je srpski nogomet probio dno dna. 

Počasni predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić i direktor Zvezdan Terzić uručili su dres kluba s brojem 1 ratnom zločincu, kodnog imena Kapetan Dragan, koji se poslije 13 i po godina zatvora u Hrvatskoj i Australiji prije dva mjeseca vratio u Srbiju.


Džajić, Vaslijković i Terzić. Društvene mreže

Odnesite onda dresove i toj dvojici ubojica, a kad ih vaš novi počasni član bude oslobodio, nagradite ga tako što ćete promijeniti ime stadiona. Kakav Rajko Mitić?! Srpskije i patriotskije zvuči "Stadion Kapetana Dragana"!. Mogli ste i dres s brojem 11 uručiti ratnom drugu Kapetana Dragana i učitelju vašega političkog patrona, lažnom četničkom vojvodi i lažnom Srbinu, doktoru hulji Šešelju. Tako bi vaš tim ratnih zločinaca bio kompletan.

Dragane Džajiću i Zvezdane Terziću, sram vas bilo! Zbog ove slike danas se crvene obrazi pravih zvezdaša širom planeta! Uručenjem dresa ratnom zločincu ispisali ste najsramotniju stranicu historije slavnog kluba. Ugasili ste Zvezdin plamen, šampionske reflektore i uveli klub u tamu bezumlja.

Za sve obične ljude vi ste odsad obični bijedni bestidnici bez svijesti i savjesti. Grozim se od pomisli na vaš besramni čin! Kako ne znate za sram, ja se sramim umjesto vas jer postali ste oficiri Arkanove zločinačke paravojske koja je okupirala i zarobila klub i to vam očigledno služi na čast. A u stvari vi ste obične krpe kojima zlikovci brišu kriminalne radnje, i u Zvezdi i u društvu. Zbog toga do vas ne dopiru duševne boli ogromnog broja zvezdaša koji zasad samo u sebi govore: "Zbogom Zvezdo zauvijek", ističe Pantić.

Ratni zločinac Dragan Vaslijković (65) krajem marta vraćen je u Srbiju, nakon što je odslužio zatvorske kazne za ratni zločin u Kninu i Glini tokom rata u Hrvatskoj...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.