PARAGVAJ

Dva mjeseca u hotelu Ronaldinjo čeka da ga izvedu pred sudiju

Želim se zahvaliti bliskim osobama čija mi je podrška jako bitna

Ronaldinjo: Nalazi se u kućnom pritvoru. Arhiv

Avaz.ba

9.6.2020

Prošlo je 60 dana otkako je legendarni brazilski nogometaš Rnaldinjo (Ronaldinho) napustio paragvajski zatvor i preselio u kućni pritvor u glavnom tamošnjem gradu - Asunsionu. 

Brazilac je početkom marta uahpšen u pragvaju zbog lažnog pasoša, a nakon što je platio masnu kauciju pušten je u kućni pritvor, odnosno najluksuzniji hotel u zemlji. On i brat žive već dva mjeseca u hotelu u kojem spavaju u predsjedničkom apartmanu, imaju jednu veliku sobu koju su mu uredili za nogomet, te ima teretanu u kojoj može održavati formu. 

Dva mjeseca prošla su otkako se posljednji put oglasio u španskim medijima, a sada je njegov kućni pritvor posjetio katalonski Mundo Deportivo. U opsežnom intervjuu Ronaldinho je otkrio kako provodi vrijeme u hotelu koji ne smije napustiti do suđenja. I da je slobodan ne bi ni mogao jer je Paragvaj još uvijek u karantinu zbog pandemije koronavirusa.

- Ovo je bilo i još uvijek je vrlo teško i komplicirano razdoblje za mene. Želim se zahvaliti bliskim osobama čija mi je podrška jako bitna. Uz ovu pandemiju moramo se privikavati na neke nove stvari koje su normalne. U hotelu jako lijepo me tretiraju. Smiren sam i s puno spokoja se suočavam s cijelom situacijom. Nije mi bilo lako posljednjih 60 dana otkako sam ovdje, rekao je Ronaldinjo.

Još uvijek nije poznato kada će Ronaldinjo izaći pred sudiju s obzirom da su na snazi oštre mjere kako bi se zaustavila pandemija koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.