ITALIJA

Berluskoni želi Ibrahimovića i Kaku u svom timu

Raspalio maštu navijača

Berluskoni i Ibrahimović: Nikad ne reci nikad. Ilustracija

N. D. / Avaz.ba

10.6.2020

Italijanski nogometni savez (FIGC) donio je ovog ponedjeljka odluku kako se trećeligaška sezona neće nastaviti pa su shodno tome u Serie B za iduću sezonu promovirani Vićenza, Ređina i Monca.

Tu je mnogima najzanimljivija Monca, klub koji nikada nije zaigrao u najvišem razredu italijanskog nogometa, ali već za iduću sezonu najavljuju da se ne žele zadržavati dugo u društvu drugoligaša, nego im je cilj odmah se plasirati u društvo najboljih.

Nisu te najave bez temelja jer u Monci se okupilo respektabilno kadrovsko društvo. Sve se vrti oko vlasnika kluba Silvija Berluskonija (Berlusconi), čovjeka koji je vjerovatno najslavnija ličnost u historiji Milana, a sad s Moncom ide u sličnu misiju u kakvu je 80-ih godina prošlog stoljeća krenuo s Rosonerima.

Bivši italijanski premijer prije manje od dvije godine kupio je Moncu i za predsjednika kluba postavio svog brata Paula Berluskonija, a našao je mjesta i za Adriana Galijanija (Gallianija), svoju desnu ruku iz slavnih dana na San Siru. 

U Moncu je Berluskonijeva firma "Fininvest" u proteklom periodu uložila više od 25 miliona, ali tu ne misle stati. Sad će trebati pojačati ulaganja kako bi se ostvario dugoročni cilj da Monca postane stabilan prvoligaš.

O mogućim pojačanjima za novu sezonu uveliko se špekulira, a maštu navijača dodatno je potpalio sam Berluskoni, koji je u izjavi za "Telelombardiju" spomenuo dva svjetski poznata imena.

- Ibrahimović i Kaka bili su naši ciljevi, ali zbog okolnosti koje su se dogodile njihovo dovođenje smo morali staviti na čekanje. Nikad ne reci nikad, kazao je Berluskoni.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.