ITALIJA

Dibala traži više para, ima veze i sa Pjanićem

Želi veliku povišicu

Dibala i Pjanić: Ko ostaje u Torinu. Goal

N. D. / Avaz.ba

10.6.2020

Argentinac Paulo Dibala (Dybala) u Juventusu je od ljeta 2015. godine.  U tabor "Stare dame" stigao je iz Palerma, a posljednji put je ugovor sa klubom produžio u aprilu 2017. godine, tako da je za Juventusu vezan do kraja juna 2022. godine. 

Juventus bi ga rado imao u ekipi i nakon isteka tog roka, a da li će tako i biti, možda i najviše zavisi od samog Dibale – odnosno od visine njegovih primanja u osmostrukom uzastopnom šampionu Italije. 

Prema pisanju "Gazzette dello sport", argentinski ofanzivac će zatražiti daleko veću plaću po sezoni od sadašnje koja iznosi 7.5 miliona eura godišnje. Kako pišu, Dibala bi bio zadovoljan povećanjem za još 3.5 miliona eura, kako bi po jednoj takmičarskoj sezoni primao najmanje 11. 

Ako bi odlučio da udovolji navodnom Dibalinom zahtjevu, Juventus bi se morao odreći usluga čak četvorice fudbalera kako bi oslobodio prostor za plaću Argentinca.

"Gazzetta dello sport" tvrdi da je jedan od njih bh. internacionalac Miralem Pjanić, koji se već dugo dovodi u vezu sa Barcelonom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.