ENGLESKA

Klop: Izgledalo je stvarno dobro, međutim sve je bilo čudno bez navijača

Nogomet ne bi bio igra da nema navijača

Klop: Nemam pojma kako će to funkcionirati kada ćemo igrati izvan našeg stadiona. Arhiv

Avaz.ba

12.6.2020

Nakon skoro tri mjeseca pauze, lider engleskog prvenstva Liverpul je odigrao jednu utakmicu. U sklopu priprema za nastavak sezone "Redsi" su na Enfildu ugostili Blekburn i pobijedili sa 6:0.

Sadio Mane je načeo goste golom u 10. minuti, a do kraja prvog poluvremena među strijelce su se upisali i Nabi Keita (Nabiy - 23. minuta) i Takumi Minamino (36). U nastavku susreta golove su postigli i Žoel Matip (Joel - 68), Ki Huver (Ki-Jan Hoever - 69), te Lejton Klarkson (Leighton Clarkson - 84). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren za pobjednički sastav je igrao drugo poluvrijeme...  

Zanimljivo, Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je isprobao čak 23, a njegov kolega na suparničkoj strani Toni Moubrej (Tony Mowbray) 22 igrača.

Za nas ovo nije bila samo pripremna utakmica, već zaista važan test. Izgledalo je stvarno dobro, međutim sve je bilo čudno bez navijača. Nogomet ne bi bio igra da nema navijača. Volimo ga zbog atmosfere i svega toga, ali to je sada naša situacija, pa moramo to prihvatiti, kazao je Klop. 

Osvrnuo se i na novi protokol u kojem se odvijala utakmica.

- Dečki su odmah nakon utakmice bez tuširanja otišli svojim kućama. Nemam pojma kako će to funkcionirati kada ćemo igrati izvan našeg stadiona. Želimo se u potpunosti usredotočiti na nogomet i što god se događalo oko nas, to ćemo prihvatiti, dodao je Klop.

U prvom kolu nastavka sezone Liverpul očekuje gradski derbi protiv Evertona na "Goodsion Parku" 21. juna.  "Redsima" za matematičku potvrdu osvajanja naslova prvaka trebaju još dvije pobjede u preostalih devet kola.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.